Як змінилися ціни на проїзд в села Хмельницької тергромади: ми порівняли

Як змінилися ціни на проїзд в села Хмельницької тергромади: ми порівняли
  • Ціни на проїзд вже зросли в деяких містах Хмельниччини.
  • Як змінилася вартість на приміські поїздки?
  • Підготували інфографіку.

У Хмельницькому досі не стабілізувалась ситуація з пальним. Дефіцит відчули по всій Україні. Усе через рашистів, які обстріляли Кременчуцький нафтопереробний завод, що був основним виробником пального в країні, а також нафтобази у багатьох регіонах. Крім того, Україна довгі роки була імпортозалежною за бензином і дизелем з росії та білорусі. Постачання припинилося після повномасштабного наступу.

Тепер на заправках ввели ліміт на продаж пального. До того ж на АЗС щодня вишукуються кілометрові черги. Аби зменшити дефіцит палива в Україні, Кабмін скасував державне регулювання цін на бензин і "дизельку". При цьому на АЗС почали масово підвищувати ціни. До того ж бензин та дизпаливо стали продавати поза заправками. Про це ми детальніше розповідали вам раніше.

Така кризова ситуація і дефіцит гостро вплинули на перевізників. У багатьох містах вже підняли вартість проїзду. Зросли тарифи і на Хмельниччині - у Шепетівці та Волочиську. У Хмельницькому ж змін поки немає. Щоправда, тарифи можуть підскочити, як тільки стабілізується ситуація з пальним. Детальніше про це дізнавайтеся у матеріалі. 

Відео дня

Як змінилася вартість на приміські поїздки? Ми порівняли теперішні ціни з минулорічними. Дивіться детальніше в інфографіці.

У 2020 році до складу Хмельницької територіальної громади увійшли 24 населених пункти. Найчастіше автобуси їздять у прилеглі села на відстані 10-20 км від міста – Волицю, Климківці, Копистин, Олешин, Пирогівці, Мацьківці та Шаровечку.

Менше пощастило жителям віддалених сіл з невеликою кількістю населення - це, наприклад, Пархомівці та Мала Колибань. Якою була вартість квитків станом на травень 2021 року, ми розповідали вам раніше. 

Наразі на всі напрямки ціни стали вищими. Найменш суттєво змінилася ціна за проїзд в Шаровечку. Минулого року це коштувало від 8 до 11 гривень. Цьогоріч - від 8 до 14 гривень. Найдорожче тепер може обійтися проїзд у Климківці. Тепер це коштує від 38 до 58 гривень, а минулого року це коштувало 25-39 гривень.

Читайте також: У Хмельницькому відкрили пункт прокату засобів реабілітації. Що там є (ФОТО)

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • Nadezhda Bilokernitskaya

    @
  • Сергий Васьковський

    Хай на Богданівці пустять другий автобус а не той тазік який зараз їздить з 25 маршруту
  • Victoria Suha-Svinoboy

    В Черепову рейси познімали тільки ціну накинули. А в автобусі програма бонус+, подихаєш пилюкою, бо його ніхто не мив ніколи, нахамить водій, бо ти 100  грн даєш чи 50, а в нього завжди нема чим здачу дати, а зимою поки доїдеш то станеш бурулькою чи при морозі -10 посидиш в автобусі з відкритими дверима.
  • Лилия Юрьевна Полищук

    О нехай наші чиновники куплять на Малу Колибань квиток і як всі мешканці села на 11тому  пішкарусом від моста чи шумівців пройдуть, смішні чи де. 🤣

keyboard_arrow_up