У Хмельницькому відкрили пункт прокату засобів реабілітації. Що там є (ФОТО)

У Хмельницькому відкрили пункт прокату засобів реабілітації. Що там є (ФОТО)
  • Отримати інвалідний візок, милиці чи ходунки відтепер можна на Зарічанській.

  • Видають пристосування безкоштовно, але після визначеного терміну потрібно повернути.

Для мешканців Хмельницького та громади почав працювати пункт прокату засобів реабілітації. Він призначений для людей, які потребують спеціальних технічних засобів. До останніх належать інвалідні візки, ходунки, милиці, ліжка, матраци, ортопедичне взуття, бандажі, протези.

Чимало людей, зокрема з інвалідністю та літніх, потребують подібних засобів. Однак не всі можуть їх придбати, оскільки вони можуть коштувати надто дорого. Частково це можна отримати коштом держави або місцевого бюджету. Для мешканців міста та громади з цим допомагали й благодійники.

Зрештою в місті вирішили створити центр, через який різні організації матимуть змогу надавати засоби реабілітації людям, які їх потребують. Обрали приміщення на Зарічанській, 14/4, та коштом міського бюджету зробили там ремонт. На підготовку та відкриття центру витратили до 600 тисяч гривень.

Відео дня

Сьогодні, 27 травня, центр презентували офіційно. Міський голова Олександр Симчишин розповів, що постійно потребують засобів реабілітації близько восьми тисяч мешканців громади. А через війну їх може стати ще більше.

Отримати засоби реабілітації у цьому центрі можна безкоштовно, маючи направлення від лікаря. Також потрібні паспорт та індивідуальний податковий номер. Після індивідуально визначеного терміну засоби реабілітації потрібно буде повернути у справному стані. У центрі також є одноразові витратні матеріали на зразок бандажів. Їх видаватимуть безкоштовно, але тільки малозабезпеченим людям.

— Це буде єдиний центр, пункт видачі, крім того, тут буде функціонувати інформаційно-консультативний центр, де буде здійснюватися консультація реабілітологами стосовно поводження з засобами реабілітації. І ми будемо це робити для тих людей, які цього потребують, — розповів міський голова.

Крім того, до цього центру можна приносити непотрібні справні засоби реабілітації, аби ними могли користуватися інші люди. Також за направленням від цього центру, якщо буде необхідність, хмельничанам даватимуть знижки у магазинах «Медтехніка».

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Тетяна Калюжна

    Тільки для мешканців Хмельницького?

    Яна Велинская reply Тетяна Калюжна

    А для кого ж ещё? Бегущим и так куча привилегий во всем!

keyboard_arrow_up