З 1 жовтня підвищать пенсії: скільки отримуватимуть хмельничани

З 1 жовтня підвищать пенсії: скільки отримуватимуть хмельничани

Дізнавайтеся кому слід чекати підвищення та на скільки збільшаться пенсії. 

З 1 жовтня в Україні збільшиться розмір пенсій для громадян, які досягли 65 років, а також для пенсіонерів, яким виповнилося 70 років. Також зростуть “військові” пенсії по інвалідності. Про це повідомляють у прес службі Пенсійного фонду України.

— У зв’язку зі зміною розміру мінімальної заробітної плати з 6 500 гривень до 6 700 гривень, розмір мінімальної пенсії за віком у пенсіонерів, які досягли віку 65 років і більше та які мають страховий стаж не менше 35 років для чоловіків, не менше 30 років для жінок, становитиме 2 680 гривень, – зазначають в дописі.

Виплати для пенсіонерів по віку

Відтак, пенсіонери, яким виповнилось 70 років, отримуватимуть щомісячні компенсаційні виплати у розмірі до 300 гривень, а також з 1 жовтня для пенсіонерів, яким виповнилося 70 років, встановлюється розмір мінімальної пенсії на рівні 3 тисяч гривень, якщо вони мають страховий стаж не менше 35 років (чоловіки), не менше 30 років (жінки).

Відео дня

У Пенсійному фонді наголошують, що ця щомісячна компенсаційна виплата встановлюється незалежно від виду пенсії, закону, згідно з яким призначена пенсія, від тривалості страхового стажу та від факту роботи.

Тим, у кого розмір пенсійної виплати з урахуванням надбавок, підвищень, інших доплат до пенсії, встановлених законодавством (крім пенсій за особливі заслуги перед Україною), не досягає 3 тисяч гривень, встановлюватиметься доплата до пенсії в сумі, що не вистачає до зазначеного розміру.

Військові пенсії

Зростуть з 1 жовтня 2022 року і мінімальні розміри «військових» пенсій по інвалідності. Зокрема, мінімальні пенсії для людей з інвалідністю внаслідок війни в залежності від групи інвалідності та військового звання становитимуть від 4 396 гривень до 6 532,50 гривень.

Для інших – в залежності від групи інвалідності та звання – від 4 186 гривень до 5 986,50 гривень.

Загалом сукупні видатки на програми соціальної підтримки (враховуючи видатки Пенсійного фонду України та Фонду соціального страхування України) у 2023 році становлять 791,0 мільярдів гривень, що становить 12,4% від прогнозного обсягу ВВП.

В соцмережах користувачі скептично ставляться до підвищення:

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (11)
  • Олег Ковальчук

    Це крихта що вискочила з ненажерливої харі депутатів
  • Vasyl Lutsyk

    Хе це значить що ціни у два або три рази мають підскочети .

    Читач62 reply Vasyl Lutsyk

    А вони вже й так підскочили. І скакатимуть кожен день. Їм начхати на людей. Хоч без ліків здихай, без меддопомоги, хоч з голоду, а хочеш просто замерзнеш від холоду. І нікого це не цікавить. Можновладці орієнтуються по своїм доходах. Вони навіть не знають як це виживати за 2000 грн або навіть ще менше.
  • Читач50

    Шановні я не бот і не ворог Вам і собі, коли я отримував зарплату 200 баксів мої однокласниці на базарі мали 100 в день і ніхто не говорив про пенсійний фонд а зараз чого репетуєте що малі пенсії, до речі в мене нормальна, все життя платив податки.

    Згадайте як ці що плачуть йшли з ринку по вул. Будівельників, землі під ногами не чули і за податки навіть згадки не було, то звідки вам взяти пенсію таку як ви хочете, хто в цьому винен.

    Андрей Гришнюк reply Читач50

    Ви ким пропрацювали?

    Читач62 reply Читач50

    Про що мова? В мене стаж на одному місці 45 років, податки теж справно платила. А пенсія 2500. Проживи! При чім тут податки? Тут щось не те, мабуть заплатив кому слід! Оце  я повірю. І не розказуй казочки на вечір
  • Раїса Буняк

    А ті люди які мають 2300 то їм жити нетреба для нихщо ціни на продукти на таблетки на комуналку їм вдітися назиму взутися нетреба це що за дурнувате государство одному повишають а другому нікопійки вже два роки надають шановний призиденте ми знаєм що вам зараз не до цього але як далі виживати на такій пенції.

keyboard_arrow_up