За 55 мільйонів у Хмельницькому облаштують гуртожитки для переселенців

За 55 мільйонів у Хмельницькому облаштують гуртожитки для переселенців
  • Місто отримає безповоротну допомогу з Європи.

Для Хмельницького виділять майже півтора мільйона євро для облаштування житла для переселенців. Це близько 55 мільйонів гривень за поточним курсом НБУ. Місто отримає ці гроші у вигляді гранту, тобто без необхідності повернення. Кошти виділяє Північна екологічна фінансова корпорація, також відома як НЕФКО. Про це йдеться у проєкті рішення міської ради, який опублікований на її сайті.

— Ми співпрацюємо з НЕФКО вже далеко не один рік, утеплили ряд будівель навчальних закладів, там були частково кредитні кошти, частково грантові, також «Хмельницькводоканал» працює з НЕФКО, встановлює насоси і реконструює каналізаційні насосні станції. Тому НЕФКО, знаючи нас як надійного партнера, звернулося з пропозицією проінвестувати на стовідсотково грантові кошти облаштування житла внутрішньо переміщеним особам, — розповів у коментарі журналісту vsim.ua заступник міського голови Хмельницького Василь Новачок.

За словами чиновника, у місті вже обрали два приміщення, які реконструюють під гуртожитки для переселенців. Це будівлі на Кам’янецькій, 74, та Інститутській, 12/1. В обох приміщення переобладнають по два поверхи. Закупівлю робіт з облаштування будуть оголошувати через європейські платформи. Василь Новачок сподівається, що частину робіт з облаштування проведуть вже цього року.

Відео дня

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (18)
  • Диана Маслюк

    Діти які навчаються в училищах, іногородні проживають в гуртожитках,не мають нормальних умов,ні помитися бо труби течуть ні приготувати їсти бо проводка слабенька не витримає, то грошей в бюджеті і в навчальних закладах нема,а для переселенців  55 міліонів знайшли.Мабуть справді щоб положити собі у кішеню і потім ще й заробляти
  • Читач79

    20 міліонів було на весь Палац спорту.  А тут лохи європейці дають 55 на два поверхи.  Треба не забути  плиткою обкласти підвали цих гуртожитків.
  • Володимир Партика

    Напевно гроші підуть туди саме куди пішли гроші від Британії на мусоропереробний завод! Слава Україні!!!
  • Artur Artur

    Куди дивляться органи ?????? Не тре доказової бази 1.5 мільйони поділити на 4 поверхи ви там що????

keyboard_arrow_up