"Працюю на 5 роботах, щоб не читати новини": переселенка з Донбасу розповідає як влаштувалась у Хмельницькому

"Працюю на 5 роботах, щоб не читати новини": переселенка з Донбасу розповідає як влаштувалась у Хмельницькому
  • Валерія мала 2 студії з нарощення вій в Лисичанську та Сєвєродонецьку. Наразі від них нічого не залишилось.
  • Жінка облаштувалась у Хмельницькому та завантажила себе роботою, щоб не сумувати за колишнім життям. 

Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Луганщина — одні з найгарячіших точок на карті бойових дій в Україні, нині окуповані орками. До 24 лютого життя людей там було розмірене. Після цієї дати жителі Донбасу почали шукати прихистку в інших містах країни. 

Однією з них є Валерія Земляна. До початку повномасштабної війни жінка мешкала в Лисичанську. Мала власні 2 студії з нарощування вій — в Лисичанську та Сєвєродонецьку. Тепер від них не залишилось нічого. 

— Нічого не встигла вивезти, все там (на Луганщині — авт.) так і залишилось. В Сєвєродонецьку студія згоріла. Згоріло повністю приміщення. В Лисичанську, навіть, якщо він і вцілів, навряд залишилось обладнання, — з гіркотою каже Валерія для Суспільного

Відео дня

Коли Валерія приїхала до Хмельницького вона відразу тут відновила роботу. Почала займатися нарощуванням вій і волосся. Відкрила власні курси за цими напрямками. Тепер ділиться своїм досвідом з іншими. Крім того, стала працювати тренером з пілону.

— Я спеціально намагалася навантажувати себе роботою, щоб не було часу на всі новини. Чи не накручувати себе, не занурюватися в цю депресію ще більше. Вона у мене була. І вибратися з неї не так вже й легко. Я намагалася себе вантажити якомога більше будь-якою роботою, — пояснює лисичанка.

Незабаром дівчина планує зайнятися ще й продажем салонних косметичних засобів по догляду за волоссям. За її словами, такий темп допомагає їй триматися на плаву і фінансово, і морально.

Додамо, що нещодавно Кабінет міністрів доручив провести обов'язкову евакуацію населення з Донецької області. Евакуйовутимуть донеччан до безпечних районів 13 областей. Серед них і Хмельниччина. Про це йдеться у розпорядженні № 679-р.

— Провести обов’язкову евакуацію населення Донецької області. Евакуацію здійснити у безпечні райони Вінницької, Волинської, Житомирської, Закарпатської, Івано-Франківської, Кіровоградської, Львівської, Полтавської, Рівненської, Тернопільської, Хмельницької, Черкаської та Чернівецької областей, — вказано у документі.

Нагадаємо вам історію переселенки з Маріуполя, котра оселилась на Дунаєвеччині. Любов Кучерук розповіла справжнісінькі картини з фільму жахів — про те, як жила під обстрілами, переховувалась у підвалах, захворіла, бачила десятки смертей близьких та знайомих… Врешті втекла з міста з двома дітьми й собакою.Її історію читайте у матеріалі Фотограф з Маріуполя розповіла як жила в заблокованому місті. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up