На Озерній хочуть збудувати нову школу. Якою вона буде

На Озерній хочуть збудувати нову школу. Якою вона буде
  • Заклад включатиме класи від 5 до 12.

  • Він повинен буде вміщати півтори тисячі учнів.

У Хмельницькому запланували будівництво нового навчального закладу, який суміщатиме гімназію (5-9 класи) та ліцей (10-12 класи). Він буде розташований у мікрорайоні Озерна на вулиці Січових стрільців. Управління капітального будівництва замовило виготовлення проєкту на будівництво закладу освіти. Такі дані розміщені у системі електронних закупівель «Prozorro».

На виготовлення цієї документації передбачили понад 6,6 мільйона гривень. Фірму проєктанта мають обрати з допомогою тендерного аукціону, який відбудеться 26 серпня. В процесі торгів сума може бути знижена. Підрядник має виконати замовлення до 1 березня наступного року.

Технічним завданням передбачено, що школа має вміщати щонайменше 1440 учнів та містити принаймні 48 класів. Окрім власне закладу освіти, на території повинні бути автостоянка, трансформаторна підстанція, спортивні та спортивно-ігрові майданчики, футбольне поле і скейт-парк. Термін експлуатації повинен складати 100 років.

Відео дня

У яку суму обійдеться будівництво закладу освіти, поки невідомо. Це має бути визначено в процесі проєктування. Втім, фінансувати об’єкт тільки з міського бюджету точно не будуть, адже це буде надто велика сума. Тому у міськраді розраховують на виділення грошей також з інших джерел, зокрема з державного бюджету. Про це раніше журналісту vsim.ua розповідав заступник міського голови Михайло Кривак.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (19)
  • Максим Поцко

    Знову потрібно відмити бабло!
  • Анна Кротенко

    Накінець за30 років щось надумалиграндіозне.  !! А при так дратуючім Союзі скільки шкіл було?1.2.3.;. 5,6,7,8,9– це моя Рідна , далі 10 ,11 мій син вчився ,,,   24 закінчив і дочка теж А ще у Гречанах чудова школа  де працював талановитий музикантКрумік Григорій а ще у Дубово І т д і т д    Ось так піклуються про молодь України  тому без вагань батьки залишають дітей вчитись за кордоном. В Німеччині Польші Ісландії Англії Греції , де наші талановиті дітки в надзвичайно короткий термін опановують все :: і мову і знання Тільки не списуйте на війну.    Вона до ,, будівництва,, шкіл за30 років відношення немає Успізів і вперед до.  Знань !!!
  • Boban Moldovanesku

    6.6 млн грн на розробку проекту, який вже є! (хто не помітив, в статті вже наведені генплани, фасади, плани, дизайни інтер'єрів...). Зараз спишуть майже 7 мільонів наших грошей, вигадають якийсь кошторис, щоб випросити грошенят з держбюджету... А потім виявиться, що кошторис застарів, ціни змінились і потрібно ще 15-20 мільйонів на новий кошторис... І так по колу. Ще в кінці 2021 хвались,: "почато будівництво....". а в 2-й половині 3-го кварталу 2022 виявляється, що тільки починають замовляти документацію

    PutnickFree reply Boban Moldovanesku

    У нас так завжди, "освоєння коштів". Так було з колесом, тендери формуються під конкретних підрядників, переможець уже давно визначений.
  • Діма Сокол

    Уже забули про Завод сміттєпереробний. Городі процвітає бізнес і тоже ціна на товари ростуть. 😐

keyboard_arrow_up