За 5,6 мільйона хочуть перевіряти якість повітря. Як це відбуватиметься

За 5,6 мільйона хочуть перевіряти якість повітря. Як це відбуватиметься
Ілюстративне фото
  • Хмельницький департамент екології хоче перевіряти якість повітря по всій області.

  • У Кам’янці має з’явитися власна станція контролю.

  • Дізнавайтеся деталі.

У Кам’янці-Подільському на Хмельниччині має з’явитися система моторингу якості повітря. Вона не тільки відстежуватиме забруднення та погодні параметри, а й у реальному часі оприлюднюватиме ці дані. Розповімо детальніше.

Про намір створити систему стало відомо з системи електронних закупівель «Prozorro». Менш як тиждень тому департамент природних ресурсів та екології Хмельницької ОВА оголосив тендер на придбання обладнання та надання послуг. Його вартість оцінили у 5,6 мільйона гривень. Ця сума може бути знижена в процесі торгів.

Система моніторингу має бути запущена у Кам’янці-Подільському. Вона повинна мати такі функції:

Відео дня

Крім того, закупівля передбачає проведення вимірювань якості повітря на території області спеціалізованою лабораторією, а саме вмісту таких речовин:

Постачальник обладнання та виконавець досліджень буде визначений 7 березня.

Нагадаємо, що першу систему моніторингу якості повітря запустили у Хмельницькому 2020 року. Вона належить управлінню екології міської ради. Ще одна система запрацювала минулого року. Її створили компанія «ЛУН» та факультет радіофізики електроніки та комп’ютерних систем Київського національного університету. Більше про це дізнавайтеся з окремого матеріалу.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (42)
  • Олег Хомяк

    Нарешті, дочекалися!!!!бо вже всі проблеми в місті рішили,тільки з повітрям бкли проблеми!!!!цікаво який корешь нашого мера,зрубить бабло?
  • Олег Бродський

    Краще пенсії підвищіть,а то пенсіонери по смітниках скоро підуть!!!
  • Оксана Сперчун

    А якщо воно не якісне то що нам від того легше буде. Чи система нам його змінить на якісне . А може треба грошенят поцупили.
  • Svetlana Dmytryk

    Мультик""Чиполіно"""здійснюється в реальності нашого Життя 😡🤬

keyboard_arrow_up