Кейтеринг для поліцейського ізолятора за 240 тисяч: хто і як годуватиме затриманих

Кейтеринг для поліцейського ізолятора за 240 тисяч: хто і як годуватиме затриманих
Ілюстративне фото
  • В хмельницькому ІТТ утримують як затриманих, так і засуджених.

  • Їх мають годувати щодня три рази.

  • Чим саме та у скільки це обійдеться?

Цього року на харчування затриманих в ізоляторі тимчасового тримання поліції у провулку Коцюбинського витратять майже 240 тисяч гривень. Ця установа розташована поблизу автостанції №5 та призначена для тимчасового перебування затриманих, арештованих чи засуджених. Тобто її функції схожі на функції Хмельницького СІЗО.

Чим саме будуть годувати затриманих, дізнаємося з системи електронних закупівель «Prozorro». Головне управління поліції оголосило тендер на харчування затриманих у форматі кейтерингу, тобто доставки готових страв. Оцінили все у 239 440 гривень. За цю суму має бути забезпечене харчування до кінця цього року, включаючи продукти, приготування та доставку.

У технічному завданні вказаний перелік продуктів, з яких має готуватися їжа затриманим. Це норма, передбачена постановою Кабміну 1993 року на добу на одну особу:

Відео дня

Вартість однієї доби харчування для людини оцінили у 160 гривень. Варто зазначити, що перелічені продукти не обов’язково повинні бути у раціоні щодня. Приміром, в одні дні в меню може бути м’ясо, а в інші — риба. Технічним завданням передбачений орієнтовний час доставки харчування — щодня о 08:30, 13:30 та 17:45.

Постачальником їжі затриманим буде комбінат громадського харчування державного підприємства «Новатор». Його основним видом діяльності є постачання готових страв для подій. Такі дані є у сервісі «YouControl». Договір з підприємством уклали 9 лютого.

Підприємство часто отримує підряди на постачання готової їжі. Серед останніх замовників були Хмельницький міський центр комплексної реабілітації дітей з інвалідністю «Школа життя» та Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю внаслідок інтелектуальних порушень «Родинний затишок». Такі дані є у системі моніторингу «Dozorro».

Окрім ізолятора в Хмельницькому, поліцейські також замовляли постачання харчування в ІТТ Кам’янця-Подільського, Старокостянтинова та Шепетівки. Такий підхід відрізняється від організації харчування у Хмельницькому СІЗО. Там замовляють кожен продукт окремо та готують вже у самій установі.

Більше про це, а також життя арештантів установи можна дізнатися з матеріалу «Ходять на побачення, одружуються і народжують: що відбувається за стінами Хмельницького СІЗО».

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (12)
  • R Demir

    Це,  мабуть, вони самі жеруть, а в'язням те що залишиться.
  • Анатолій

    Тяжко сказати що вони там так готують, м'ясо як зазначено в списку 30 грамів там і близько не має кусок вареного сала такий що бридко їсти а де м'ясо, в супі пів картоплини, помідор взагалі не дають, салат в них це капуста з сіллю, риба якась не відомого походження смердить чортом ніби з каналізації дістали, цукор в таких закладах взагалі розкіш зазначеного 30 грамів на добу одній людині немає максимум 15, все що там пише це для відводу очей.!
  • Андрей Гришнюк

    Розписано ой як гарно,а ж де хто бачу повірив !

    Сума виділяється шалена,а їжа таж сама як була.

    Куди різницю в коштах поділи?

    Хто собі грошики привласнив?....
  • Олексій Осанюк

    Де це у провулку Коцюбинського ІТТ???

    Андрей Гришнюк reply Олексій Осанюк

    Навпроти 5 автостанції де були рай,та облміліція

keyboard_arrow_up