Гроші замість «бебі-бокса». Як батькам отримати допомогу

Гроші замість «бебі-бокса». Як батькам отримати допомогу
Фото ілюстративне
  • «Пакунок малюка» трансформують у грошову допомогу.
  • У Мінсоцполітики розповіли, як можна отримати гроші.

Вже з 1 вересня замість «бебі-боксів» батькам новонароджених хочуть виплачувати гроші. Рішення монетизувати допомогу вирішили в уряді. Наразі традиційний «пакунок малюка» поки ще видаватимуть в регіонах, поки вони не закінчаться. А далі буде цільова грошова компенсаційна виплата у 5 тисяч гривень. Про це пише "Громадське".

Як було?

Нагадаємо, «бебі-бокс» - це одноразова допомога на кожного новонародженого, в якому є багато необхідних речей як для мами, так і для малюка. А саме: підгузки, ковдра, набір одягу, гігієнічні засоби для мами, пелюшки.

Відео дня

Їх почали видавати з вересня 2018 року. Раніше на це йшли гроші з обласних бюджетів, а цьогоріч у Мінсоцполітики розповіли, що закуповують пакунки за кошти держбюджету. У Міністерстві вирішили запровадити грошову виплату, яка могла б компенсувати «пакунок малюка» для дітей, які народились або народяться у 2020 році та не були або не будуть забезпечені цим пакунком.

Читайте також:  Cкільки коштують пологи в Хмельницькому

Як отримати гроші?

  • Батькам необхідно звернутись до відділення ПриватБанку, аби відкрити рахунок і отримати соціальну картку.
  • Потім слід подати до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення заяву з необхідними документами: копія свідоцтва про народження дитини; копія ідентифікаційного номера; для дітей, які народилися у 2020 році в пологовому будинку, — довідка з пологового про неотримання «пакунка малюка».
  • Якщо заяву подають опікуни потрібна копія рішення про встановлення опіки, а для патронованих вихователів - копія рішення про влаштування дитини в сім'ю.
  • Батьки мають право звернутися за компенсацією протягом 12 місяців з дати народження дитини. Заяву та пакет документів можна подавати в електронному вигляді.
  • Після нарахування виплат, батьки можуть використовувати призначену грошову компенсацію у безготівковій формі на придбання товарів для дитини. Однак є "але" - покупки можна робити лише в закладах торгівлі, які долучаться до публічного договору про реалізацію пілотного проєкту монетизації, а не в будь-яких магазинах.

    Друзі, Ви за чи проти? Діліться своїми думками у коментарях.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Сніжана

    Підкажіть будь ласка на якому сайті можна скуплятися?
  • Олена

    Щоб тільки так не сталося, що речі в тих спеціальних магазинах виявились набагато дорожчими ніж у звичайних. І там іще йдеться мова, що можна купити тільки певні товари з тією карткою
  • Дід Панас

    Жах! Колись, отримавши "бебі-бокс", батьки могли хоч на перший раз одягнути дитину. А тепер просто проп'ють гроші.

    Яна reply Дід Панас

    Чого ви так думаєте? Чітко ж написано, що гроші можна буде використати тільки в спеціальних магазинах. Наприклад, я родила в середині червня, боксів в лікарні вже не було. І зараз він мені вже точно не потрібен, бо всі речі придбали за 2,5 місяці. А тепер, коли отримаю гроші, якщо нічого не зміниться, планую купити коляску для прогулки та зимовий комбінезон. Можливо, пізніше й відновлять видачу пакунку. В взагалі в пологовому дуже на нього розраховувала. Але на жаль 🤔
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
14:11 На Хмельниччині завершили сівбу цукрового буряка: скільки посіяли 13:22 На Хмельниччині рятувальники дістали кота із колодязя (ВІДЕО) 12:29 У Хмельницькому відбудеться забіг на підтримку «Сталевого кордону» 11:37 Працівники колонії на Хмельниччині знайшли «сюрприз» в помідорах Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 10:46 Розстріл поліцейських у сусідній Вінничині: поліція шукає нападників 09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up