Зорян, Винник та 163 тисячі: як робили тротуар на Трудовій (ФОТО)

Зорян, Винник та 163 тисячі: як робили тротуар на Трудовій (ФОТО)
  • Замість тротуару — окремі його фрагменти та багнюка в негоду.

  • Так було на Трудовій ще чотири роки тому.

  • Розповідаємо, як місцевий мешканець з допомогою петиції, Олега Винника та Facebook «вибив» новий тротуар.

Вулиця Трудова розташована між центром та мікрорайоном Лезневе і сполучає два береги Південного Бугу. Останніми роками поряд із її північною частиною триває активна житлова забудова. А от розвиток інфраструктури за цим не встигає. Один із прикладів — тротуар поряд із житловими масивами «Ранковий» та «Зелений квартал».

Станом на листопад 2017 року повноцінного тротуару там не було. Місцями були його фрагменти, а місцями люди йшли стежками. І це в кращому випадку, бо в дощову погоду доводилося виходити на дорогу, аби не забруднитися.

Три роки тому за тротуар узявся місцевий мешканець та Facebook-блогер Олександр Зорян:

Відео дня

— До мого будинку звідти метрів 700. Я не часто користувався тим тротуаром. Але мене обурив сам його стан. Мені тоді здалося, що це приниження людей. Я проїжджаю там щодня, — розповів хмельничанин у коментарі журналістам vsim.ua.

Спершу Олександр Зорян писав про цю проблему у Facebook. Потім вирішив зробити «по правильному» та подав петицію на електронному порталі, згадавши у зверненні також вулицю Прибузьку:

— Мешканці вулиць Трудова та Прибузька вкотре вимагають звернути увагу на стан тротуарів. В багатьох місцях він взагалі відсутній. Просимо врахувати це питання при узгодженні бюджету на наступний рік, за умови, що на цей рік таких коштів не передбачено. Ми вважаємо неприпустимим та принизливим ситуацію, коли прекрасні та вразливі, по своїй натурі, люди, змушені ходити по багнюці.

Для розкрутки петиції Олександр Зорян запускав рекламу й навіть розігрував квитки на концерт Олега Винника. Зрештою петиція набрала необхідну кількість голосів і її розглянули на засіданні виконавчого комітету. Там документ підтримали та доручили управлінню житлово-комунального господарства надавати пропозиції щодо фінансування на 2020 рік.

До слова, хмельничани подавали петиції про тротуар на Трудовій ще тричі — у червні 2017 року, у жовтні 2018 року та у лютому 2020 року. Хоч жодна з них не набрала необхідну кількість голосів, у всіх випадках чиновники обіцяли розглянути можливість ремонту згодом.

Відтоді Олександр Зорян неодноразово згадував тротуар на Трудовій у своїх публікаціях на Facebook та навіть створив спільноту з такою ж назвою. У листопаді 2020 року на той час начальник управління ЖКГ Василь Новачок написав у Facebook, що тротуар на Трудовій почали ремонтувати.

— Цього року тротуар закінчено не буде, бо на початку місяця в цьому місці будівельники проклали електрокабель, ґрунт просідатиме, а відтак і бруківка може просісти. Щоб не давати блогерам теми для постів, бруківку ми укладемо весною. Цього ж року влаштуємо поребрик, щебеневу основу й ущільнимо гранітним відсівом, — йдеться у публікації.

Роботи над тротуаром завершили у травні цього року. За інформацією системи електронних закупівель «Prozorro», замовником робіт є комунальне підприємство по будівництву, ремонту та експлуатації доріг, а виконавцем — ТОВ «Гранд Дорбуд». Очікувана вартість закупівлі складає 163 800 гривень. Ми звернулися до КП БРЕД, аби дізнатися остаточну вартість, проте там повідомили, що поки не мають остаточної інформації, і суму зможуть назвати пізніше.

Разом із самим тротуаром на Трудовій з’явився борд із фото Олександра Зоряна та написами «Від серця громаді» й «Зорян сказав — влада зробила!» Хмельничанин у коментарі журналістам vsim.ua розповів, що цей борд замовляв не він:

— Можете уявити, наскільки цей тротуар їх задовбав, що хлопці вирішили відсвяткувати таким вдалим жартом з бордом, реально вдалим. Дуже тонкий тролінг. Були натяки з команди міського голови кілька місяців тому. Уже не пам’ятаю, хто писав, — розповів Олександр Зорян.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Надія Боднар

    Бгаа! Виклянчив нарешті, вітаю!! Три роки задовбував, і таки задовбав ))
    Але було б смішно, якби не було так сумно
  • Ольга Качуринська

    Все сепер! Підтримуємо Олександра! Але той багатостраждальний тротуар не закінчили, а я б сказала, тільки почали робити! Зробили тільки клаптик, а до Прибузької ще ген-ген....

    Надія Боднар reply Ольга Качуринська

    Ольга Качуринська чекайте, скоро і той розриють ))
  • Валерий Дорогань

    Если куда то прибыло то откуда то убыло...
  • Furmanchuk Vasyl

    Oleksandr Zoryan глянь тебе по телевізору показують

    Надія Боднар reply Furmanchuk Vasyl

    Oleksandr Zoryan
    Тепер цікаво, чиїм коштом білборд ставили )

    Oleksandr Zoryan reply Furmanchuk Vasyl

    Furmanchuk Vasyl облін!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera Від читача 11:46 Фахівці КНП "ХОССЦ" взяли участь у ХХІ Київському курсі з коронарних реваскуляризацій 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up