У Хмельницькому покажуть короткометражку "Салдатики"

У Хмельницькому покажуть короткометражку "Салдатики"
Фільм, знятий Союзом молодих кінематографістів України за мотивами однойменного твору Володимира Винниченка, розповідає про боротьбу селян проти панів на початку ХХ століття.

За задумкою авторів, історичні події перегукуються із революцією на Майдані.

 - Картина створена за однойменним оповіданням Володимира Винниченка, - розповідає виконавчий продюсер фільму Олександр Пушкін, якого цитує "20 хвилин". - Події розгортаються у 1904 році, під час революції, коли боротьба проти панства почала набирати обертів. Щоб відстояти справедливість селяни прийшли до пана, а наштовхнулись на солдатів.
За словами Олександра Пушкіна, фільм знімали в Києві у селі-музеї Пирогово. В картині зіграло лише шестеро акторів, інші – просто запрошені люди з Майдану. Костюми брали на студії Довженка. Від задумки до появи фільму на екранах пройшло три з половиною місяці.

Хмельницький - друге місто, де покажуть картину. Презентація відбудеться у вівторок, 23 вересня, о 16:00, у монотеатрі "Кут".

Відео дня

Окрім цього, хмельничани зможуть подивитися фільм по телевізору. Показ запланований на 11 жовтня на Першому національному.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up