«12 тисяч доларів за перетин кордону»: прикордонники спіймали жителів Хмельниччини

«12 тисяч доларів за перетин кордону»: прикордонники спіймали жителів Хмельниччини
Фото: Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон
  • Ухилянти хотіли потрапити в Угорщину.

9 чоловіків з різних областей намагалися незаконно перетнути кордон на Закарпатті та потрапити в Угорщину. Порушників затримали прикордонники. Серед них є мешканці Хмельниччини.

«Групу осіб, які намагалися незаконно потрапити на територію Угорщини затримали на Закарпатті прикордонники відділу «Лужанка» Мукачівського загону», - повідомили в Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби України.

Інформацію про наміри чоловіків напереродні дізнались працівники оперативно-розшукового відділу загону. Ухилянти вирушили в Угорщину сьогодні вночі, 5 березня. Коли 9 осіб прямували в бік сусідньої країни, поблизу кордону їх затримали.

Відео дня

Серед бажаючих втекти за межі України були жителі Хмельницької, Донецької, Сумської, Київської, Тернопільської та Закарпатської областей. За «нічну прогулянку» кожен з них заплатив переправникам від 8 до 12 тисяч доларів, – зазначили у відомстві.

Стосовно порушників склали адміністративні протоколи передбачені ст. 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України». За це втікачам загрожує штраф – від п’ятисот до восьмисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 8500 до 13600 грн) або адміністративний арешт на строк від десяти до п’ятнадцяти діб, з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення.

Наразі оперативники встановлюють причетних до організації незаконного переправлення чоловіків через кордон.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Андрій

    Вони що тцкашники, поліцейські,прокурори чи суді?....
  • Іра

    Вони не ухилянти,ухилянти це тцк які носять для чогось військову форму і позорять її
  • LION

    Совок повернувся
  • Саша

    А чому ухилянти що був вирок суду? Можливо в нас зелений концтабір?

keyboard_arrow_up