Блогер сплатить штраф за ігнор хмельницького суду

Блогер сплатить штраф за ігнор хмельницького суду
  • Справу побиття АТОвця блогером Артуром Сороченком вже більше року не можуть розглянути в суді. 
  • Не з’являється то потерпілий, то обвинувачений.
  • Артура Сороченка чекають в міськрайонному суді від минулої зими.
  • На останньому судовому засіданні, його оштрафували.

Скандальний блогер Артур Сороченко побив у Хмельницькому АТОвця і не з’являється до суду. Минулого літа мережу “облетіло” відео, на якому учасник бойових дій на Сході отримує “на горіхи” від блогера з Бердичева.  Поліція розшукала потерпілого. Чоловік написав заяву про злочин. Артура Сороченка оголосили у розшук. Згодом його затримали в Миколаєві і доставили у Хмельницький. Йому було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Однак через три дні відпустили під заставу у розмірі 40 140 гривень. 

Правоохоронці з’ясовують, чи дійсно у Хмельницькому побили бійця ООС (ВІДЕО)
Cкрін з відео

У суді - довідки про хвороби, в мережі - активний блог

На наступне судове засідання Артур Сороченко не прийшов. Через адвоката блогер подав довідки, в яких наголошував на тому, що перебуває на лікуванні у тубдиспансері. Хоча, як вдалося з’ясувати журналістам vsim.ua, Артур Сороченко по факту перебував у Вінниці, де відвідував місцевий аквапарк “Маяк”.

До Хмельницького суду не з’явився і наступного разу, 4 березня. Адвокат знову подав довідку про лікування. На цей раз уже зі столичного Національного інституту фтизіатрії та пульмонології імені Яновського. Втім журналістам vsim.ua вдалося з’ясувати, що за 17 годин до судового слухання скандальний блогер перебував на шопінгу у Вінниці. Це стало відомо з youtube-каналу Артура Сороченка, який має назву “Малыш & Бригада”.

Відео дня

20 липня відбулося чергове судове засідання по справі Сороченка. До суду блогер знову не прийшов. Його адвокат Анатолій Стасишин повідомив, що підзахисний із 17 липня знаходиться на лікуванні в Національному інституті раку, що в Києві. Мовляв, у нього діагностували пухлину. А в день судового засідання Артура Сороченка оперували. 

В якості підтвердження в суд були передані медичні довідки. Тож розгляд справи перенесли на інший день, а саме на 11 серпня.  Однак й тоді побачити Артура Сороченка в судовій залі не вдалося. Захисник блогера вже вкотре подав до суду виписку з медичної картки. У ній йшлося, що обвинувачений отримав травми і наразі перебуває на стаціонарному лікуванні. 

Вислухавши все вищесказане, прокурор по справі подав клопотання застосувати примусовий привід обвинуваченого до суду. Суддя Олександр Трембач його задовольнив. Останнє судове засідання призначили на сьогодні, 7 вересня. Що відбувалося на черговому судовому засіданні, читайте далі.

На Сороченка наклали штраф у розмірі 4 236 гривень 

Попри застосування до блогера примусвого приводу, в залі суду Сороченко знову не з’явився. Суддя по справі Олександр Трембач зачитав відповідь від Бердичівського відділу поліції. У повідомлення йшлося, що батько Артура Сороченка розповів правоохоронцям про стаціонарне лікування свого сина в київському медзакладі. 

Крім того, суддя зачитав відповідь МОЗ України щодо перебування Сороченка на лікуванні в київському інституті раку.  В документі йшлося, що медична документація, щодо звернення даного пацієнта, є відсутньою. 

Захисник блогера Анатолій Стасишин повідомив суду, що Сороченко збирається прибути вже на наступне засідання. А нині він знаходиться на стаціонарному лікуванні, як і розповів бердичівській поліції його батько.

Тим часом, прокурор подав клопотання про відкладення розгляду справи. А сам суддя виніс на обговорення питання щодо грошового стягнення через систематичну неявку обвинуваченого. Дане питання заперечив адвокат Артура Сороченка.

В результаті, суд оштрафував блогера на суму 4 236 гривень. Аргументував це тим, що той регулярно не з’являється до суду, особисто не повідомляє про причини цього, не відповідає на телефонні дзвінки і не отримує судові повістки. Згідно до 147 статті КПК України, особа, на яку було накладене грошове стягнення, має право подати клопотання про його скасування.

Суд призначив наступне судове засідання на 5 жовтня. Адвокат обвинуваченого Анатолій Стасишин вкотре наголосив, що Сороченко прибуде на розгляд справи. 

Тим часом, на каналі Сороченка в YouTube два тижні тому було опубліковане нове відео. На ньому він із товаришами розповідає про футбол й обговорює дату запуску стріму. 

Ми будемо стежити за діяльністю блогера та інформувати вас про перебіг його скандальної справи в суді. Слідкуйте за оновленнями на нашому сайті.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює Від читача 14:24 Маленьким хмельниччанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up