Злякався? Блогер Сороченко просить Хмельницький суд про дистанційний розгляд справи

Злякався? Блогер Сороченко просить Хмельницький суд про дистанційний розгляд справи
Скрін із відео
  • Він, нібито, перебуває на обстежені у тубдиспансері.
  • Цю саму причину неявки до суду адвокат “Малиша” озвучував і на попередньому засіданні. 
  • Чи може так довго тривати обстеження та де насправді знаходиться блогер, який побив АТОвця у Хмельницькому, дізнавалися журналісти vsim.ua.

Черговий суд по справі скандального проросійського блогера Артура Сороченка. Під стіни Хмельницького міськрайонного суду прийшли десяток активістів та ще більше журналістів. Такої уваги до звичайного хуліганства в суді ще не бачили. А все через набагато глибшу складову. На шостому році війни у центрі Хмельницького побили АТОвця. Та й побив не аби хто, а блогер, який активно підтримує агресію Росії та не може відповісти на питання “Чий Крим?”. Майже кожне його відео -  це відкрита зневага до українських військових та націоналістів. Та й гроші він за свою пропаганду отримує від російських “урок”.

Відтак, кожне зіткнення блогера та хмельницьких активістів завершується “підмоченою” репутацію Сороченка. То його сечею обіллють, то фарбою, як це було 15 листопада. Після останнього випадку до суду Сороченко не з’явився. 3 грудня засідання відклали. До речі, до цього часу воно залишається підготовчим. Розпочати безпосередній розгляд справи по суті не можуть, то через відсутність потерпілого, то обвинуваченого. 

Тоді адвокат Сороченка Анатолій Стасишин заявив, що його підзахисний на обстеженні у тубдиспансері Бердичева. Саме через це не може приїхати у Хмельницький. Сьогодні, 24 грудня, на суд він знову не з’явився. Адвокат вкотре назвав ту ж саму причину - обстеження в тубдиспансері. Він надав суду відповідні довідки, які підтверджують, що Сороченко саме там. Вони були з підписом головного лікаря та печаткою медзакладу.

Відео дня

З попереднього слухання пройшов 21 день. Чи може так довго тривати обстеження, вирішили дізнатися журналісти vsim.ua.  

Нагадаємо, що Артур Сороченко має свій канал на YouTube, який називається “Малыш & Бригада”. Він викладає туди відео провокативного характеру, знущається над колишніми ув’язненими та відповідає на питання своїх підписників. Останнє відео з’явилося на каналі вчора, 23 грудня. Записував його Сороченко із басейну. На відео видно, що поруч з блогером купаються батьки з дітьми та жінки. А у Сороченка та у відвідувачів на руці видніє браслет, який зазвичай видають при вході в аквапарк, приватний басейн, тощо. 

Увага! На відео присутня ненормативна лексика

За допомогою “Google” журналісти vsim.ua знайшли заклад, у якому перебував на момент запису Артур Сороченко. І це аж ніяк не тубдиспансер у Бердичеві, а аквапарк "Маяк". Знаходиться він у Вінниці. Світлини басейну із сайту комплексу повністю співпадають із басейном, у якому плаває Сороченко. 

На суді журналісти запитали в адвоката Сороченка чи знає він про відеозапис із басейну та чи вірить, що Сороченко дійсно в тубдиспансері. Він відповів, що нічого не знає. А передав лише довідку, яку йому надав його підзахисний.  

У довідці із Бердичівського тубдиспансеру засумнівався і суд. Суддя Олександр Трембач зобов’язав прокуратуру перевірити факт наявності там Сороченка. 

Також на суді адвокат Стасишин подав клопотання від Сороченка. У ньому блогер просив суд про дистанційний розгляд справи. Він зазначив, що їздити у Хмельницький йому незручно через хворобу та далеку відстань. Відтак, попросив з’являтися у районний суд Бердичева та спілкуватися звідти по відеозв’язку із Хмельницьким міськрайонним судом. 

Клопотання залишили без розгляду. Суддя Трембач зазначив, що таке рішення прийматиме лише за особистої присутності Сороченка в суді. Адвоката він попросив, щоб на наступне засідання, яке відбудеться 8 січня, Артур Сороченко з’явився обов’язково. 

Після засідання журналісти поспілкувалися з місцевими активістами. Ті кажуть, що Сороченко “просто злякався”. А потерпілий Володимир Баула сказав, що сподівається на справедливе покарання для блогера. За його словами, це має стати уроком для тих, хто дозволяє собі принижувати честь військових та країни, за яку вони воюють. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та в YouT

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Денис Денис

    На бутилку
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up