Замість суду на шопінг: що відомо про місцезнаходження блогера, який побив АТОвця у Хмельницькому

Замість суду на шопінг: що відомо про місцезнаходження блогера, який побив АТОвця у Хмельницькому
  • За довідками Артур Сороченко перебуває на лікуванні. Через це не з’являється у суд.
  • Журналісти відшукали його зовсім в іншому місці.

Наприкінці липня 2019 року соцмережі облетіло скандальне відео на якому з’ясовували стосунки двоє чоловіків. Один із них говорив, що воює проти Росії. Інший заперечував конфлікт із сусідньою державою і говорив, що «Росія з нами не воює». Зрештою суперечка перейшла у фізичну площину. І проросійськи налаштований чоловік почав бити свого опонента. Той не захищався і на удари не відповідав. За роликом було зрозуміло, що дія відбувалася на вулиці Свободи неподалік клубу «СВ».   

Подія зацікавила правоохоронців. Вони почали шукати учасників. У захисникові “русского мира” впізнали скандального блогера із Бердичева Артура Сороченка. Відомого за прізвиськом “Малиш”. Пізніше підтвердили й інформацію, що на відео били учасника бойових дій на Сході. Ним виявився Володимир Баула - боєць 130-го рівненського окремого розвідувального батальйону. 

Поліція розшукала потерпілого. Чоловік написав заяву про злочин. Артура Сороченка оголосили у розшук. 17 серпня його затримали в Миколаєві. Блогера доставили у Хмельницький. А 18 серпня йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Однак через три дні відпустили під заставу у розмірі 40 140 гривень. До слова, коли конвой виводив Сороченка із судової зали після обрання запобіжного заходу, активісти “Фенікса” облили його сечею

Відео дня

15 листопада на черговому судовому засіданні на Сороченка чекав ще один “сюрприз” від хмельницьких активістів. В цей день, перед входом у приміщення суду,  його облили чорнилами. А візит блогера до Хмельницького перетворився на справжні баталії. Щоб вивезти його від міськрайонного суду, приїхали два автозаки поліцейських. Вони влаштували живий коридор, щоб відгородити місцевих активістів від блогера. Ті, у свою чергу, розпилювали газ та кидали вибухові пакети. Сороченку вдалося покинути місце і відтоді до Хмельницького він ні ногою. 

Через адвоката блогер подає довідки та наголошує на тому, що мовляв перебуває на лікуванні у тубдиспансері. Заклади щоразу у довідках різні. Спочатку протягом 2,5 місяців блогер “лікувався” у Житомирі. Хоча, як вдалося з’ясувати журналістам vsim.ua, Артур Сороченко по факту перебував у Вінниці, де відвідував місцевий аквапарк “Маяк”.

"Знов лікується"

Сьогодні, 4 березня,  до Хмельницького суду Сороченко вкотре не з’явився. Адвокат знову подав довідку про лікування. На цей раз уже зі столичного Національного інституту фтизіатрії та пульмонології імені Яновського. За словами адвоката, Артур Сороченко повідомив його, що знаходиться на довготривалому лікуванні й не може відвідувати суди в Хмельницькому.

Також правозахисник додав, що Артур Сороченко “не хоче наражати на небезпеку учасників судового процесу”. Тому просить про дистанційний розгляд справи. 

Сороченко на шопінгу

Про безпеку мешканців Вінниці Сороченко, ймовірно, забув. Адже за 17 годин до судового слухання у Хмельницькому, Артур разом зі своїм “колегою по цеху” активно гуляв містом та засвітився у кафе “Плюшкін” по вулиці Галицького, 58-А.

Попередження: На відео присутні елементи ненормативної лексики.

Також він відвідав один із місцевих магазинів взуття та спортивного одягу. Це журналістам vsim.ua стало відомо з youtube-каналу Артура Сороченка, який має назву “Малыш & Бригада”. 3 березня блогер виходив у прямий ефір та активно відповідав на питання своїх підписників. До речі, один із них і видав місцезнаходження “Квадрата”.

Суддя по справі Сороченка Олександр Трембач розповів, що від Хмельницького міськрайонного суду було направлено запит на Міністерство охорони здоров’я та до медзакладів, де, нібито, перебуває Сороченко. Однак відповіді у суді так і не отримали. Не надали її й на запит прокуратури. За словами прокурора Віталія Гринчука, прокуратура неодноразово намагалася зв’язатися із Сороченком та його родичами. Однак ні підсудній, ні його батько та цивільна дружина за дзвінки не відповідають. 

У зв’язку з черговою неявкою підсудного, суд вирішили перенести. Однак до цього адвокат Сороченка Анатолій Стасишин заявив клопотання. Він просив прокуратуру повернути Сороченку паспорти. Адже вони йому, мовляв, потрібні для лікування. Суддя клопотання відхилив. А черговий розгляд справи призначили на 30 березня. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Максим Лабазюк

    Де то мусарйо що прижимає пенсіонерів за продажу на тратуарах?! Усралось неможуть пидорга на суд пріусом закинути.

    Александр Килимник reply Максим Лабазюк

    Максим Лабазюк  так бабок щімят і каву п’ють
  • Олег Андрощук

    Та в нас як завжди!як не хворі то слабі тіли коли перед кимось відповідати ,прибирати цей мусор з суспільства потрібно
  • Дуня Солодунова

    Якщо він такий хворий-примусово через суд посадити в тубдиспансер під нагляд!я не розумію,як можна держустанові ігнорувати запит прокуратури?!як не могли зв'язатися з родичами-є ж місцева прокуратура,яка мала б співпрацювати з нашою прокуратурою!не відпускати під заставу і все,або призначати таку заставу,яку б нереально було б внести!!!
  • Жмур

    Малиш Борю в овраг загнал, пока на дальнем с судом, еще эту делюгу не распетляли
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up