Вбивство військової медсестри у Старокостянтинові: нападника посадили на 9 років

Вбивство військової медсестри у Старокостянтинові: нападника посадили на 9 років
  • Під час сварки підозрюваний устромив ножа в шию жінці. 

  • Далі, не виймаючи, перерізав їй горло. 

  • Її закривавлене тіло знайшла мати. 

  • А вбивці дали 9 років із можливих 15. 

Ця трагедія сталась 21 березня у Старокостянтинові. Увечері підозрюваний зайшов до помешкання 41-річної жінки. Між ними спалахнула сварка. Після того гість взяв кухонного ножа, встромив у горло жінці і перерізав його. Що про це кажуть друзі та знайомі загиблої ми розповідали в матеріалі Перерізав горло військовій медсестрі: деталі вбивства у Старокостянтинові

Деталі вбивства у Старокостянтинові

Потерпілу звати Наталія Іщук. Вона служила в одній з військових частин Старокостянтинова. Мала звання сержанта. Жінка самотужки виховувала доньку та з рідних мала лише матір. 

Суд встановив, що того вечора обвинувачений зайшов до оселі Наталі. Вони почали конфліктувати. Під час сварки він кулаком вдарив жінку у щелепу і зламав її. 

Відео дня

Від удару Наталія впала на диван. Тоді нападник взяв на кухні ніж і перерізав їй горло. Опісля – помив у ванній руки від крові, забрав з квартири мобільний телефон та коштовності, зачинив двері на ключ і пішов. Ключі викинув неподалік від будинку (під час огляду місця події їх знайшли поліцейські).

До ранку жінка стекла кров’ю і померла на тому ж місці. Її тіло вже зранку знайшла мати. Прийшла до доньки, бо від вечора не могла до неї додзвонитися.

Фото ГУ НП у Хмельницькій області

Суд над вбивцею

На суді обвинувачений свою вину у вчиненні злочинів визнав. Заперечував лише, що викрав телефон. Суд дослідив докази та визнав винним 48-річного жителя Старокостянтинова у вчиненні інкримінованих злочинів. Про це повідомили в апеляційному суді. 

Відомо й те, що обвинуваченого раніше неодноразово ув’язнювали за злочин проти власності, він має не зняту та не погашену судимість. Також схильний до девіантної поведінки, соціально не адаптований, офіційно не працює, постійного доходу не має, як і міцних соціальних зв’язків.

Судово-психіатричний експерт встановив, що на час злочину він усвідомлював свої дії і знав їхні наслідки.  Нападник частково визнав вину, щиро покаявся та сприяв розкриттю злочину.  Однак, він вбив жінку в стані алкогольного сп’яніння. Тож це та рецидив злочинів визнали обтяжуючими обставинами.

Вирок

48-річного нападника визнали винним в умисному вбивстві (частина 1 статті 115 Кримінального кодексу України) та у крадіжці, вчиненій в умовах воєнного стану (частина 4 статті 185 Кримінального кодексу України). 

Суд призначив йому 9 років 16 днів позбавлення волі із можливих (згідно санкції статті info) 15-ти років. На користь матері загиблої стягнув з нього 800 тисяч гривень моральної шкоди.

— При визначенні розміру моральної шкоди, завданої потерпілій, суд враховує, що внаслідок вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України, загинула [жінка], потерпіла втратила єдину дитину, її внучка втратила матір, яка одна її утримувала та виховувала, чим завдано сильних душевних страждань та переживань, що негативно вплинуло на стан їх здоров’я, вона змушена була змінити свій звичний уклад життя, докладати додаткових зусиль для організації свого життя та життя внучки, – констатував суд.

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • ЧитачЧитачів

    Ну я юхею з наших суддів... Коли вже їх будуть різати.

keyboard_arrow_up