Чоловікам може загрожувати в'язниця за втечу за кордон

Чоловікам може загрожувати в'язниця за втечу за кордон
Фото ілюстративне
  • Військовозобов'язані чоловіки віком від 18 до 60 років, які незаконно виїжджають з України під час дії воєнного стану, можуть бути піддані кримінальній відповідальності. 

  • Як ви до цього ставитесь?

На розгляд Верховної Ради України подано проєкт змін до Кримінального кодексу, який передбачає кримінальну відповідальність за незаконний виїзд за кордон для військовозобов'язаних чоловіків. Під дію змін до закону підпадатимуть чоловіки віком від 18 до 60 років, які незаконно виїздять з України під час дії воєнного стану.

За незаконний перетин державного кордону може бути запроваджено покарання у вигляді позбавлення волі на 5-10 років із конфіскацією майна або без неї. Посадовцям та прикордонникам, які сприяли злочину, загрожуватиме позбавлення волі на строк 7-12 років із конфіскацією або без.

Проєкт закону передбачає звільнення від відповідальності тих, хто незаконно виїхав із України, але повернувся протягом 10 днів від вступу закону у дію, повідомляє 24 канал з посиланням на ВР.

Відео дня

Опитування

Як ви ставитесь до такого покарання?

Читайте також:

Загальна мобілізація в Україні: кого не призвуть до армії

 Хмельничанин ошукав понад сотню громадян і отримав повістку до військкомату 

“Затримались на городі в селі”: як у Хмельницькому карають порушників комендантської години

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (127)
  • Um Mahmood Diab

    Не в'язниця, а примусове відновлення міст. Нехай працюють фізично, розгрібають завали, розчищають всю біду після рашистів.
  • Валентина Ковальчук

    Якщо воно втікло
    Воно тут не потрібне
    Країна стала до 24і після 24лютого
    Та все передивляться
  • Татьяна Демьянюк

    Нормально
  • Eugene Chumak

    Юристи, проясніть: хіба подібний закон не є прямим порушенням прав людини? А також, як на подібний закон відреагує західне суспільство?

    На мою думку, війна складається з декількох фронтів: воєнний (там де хлопці та дівчата стріляють з автоматів, хуярять з танків, байрактарів, та інших типів озброєння), дипломатичний (такі, як пан Подоляк, призидент Зеленський, та уся наша дипломатична свита на цьому фронті намагаються зробити все, щоб ця війна закінчилася як можна швидше), і, не менш важливий, економічний (по простому, бабло, яке робить так, шоб ми мали за що купити шмат хліба).

    І якщо на воєнному фронті плюс-мінус все ок, то по економіці, вибачте за мій французький, там повний піздєц. Всі ті транші від Європи та Штатів йдуть на рахунок ЗСУ (що є зрозумілим, у нас війна в решті решт). Звичайний народ, який не є причетним до ЗСУ, тих грошей не побачить (та й транші ці на справді, дуууууууже мізерні, на секундочку тільки один новітній винищувач країні обійдеться від 30 до 70 мільйонів долларів).

    З тільки мого оточення, 80%-90% підприємців зараз сидять і не знають, що їм робити (для тих хто ніколи не займався бізнесом — його пиздець важко як побудувати навіть за мирних часів, вже мовчу про воєнний). Ті, хто марить себе надіями про інвестиції в приватний сектор з заходу — не дурманьте собі голову. Для кредиторів та інвесторів, війна в країні — то найвищий рівень ризику. І ментальність західних інвесторів кардинально відмінна від нашої.

    Так вот, в Україні є купа працездатного народу. Прямо сотні тисяч програмістів, топ менеджерів, дизайнерів, висококваліфікованих інженерів, і тому подібних людей. З мого досвіду, більшість цього контингенту зброю та бойові дії тільки в кіно бачили. І по секрету, мало хто з цих освідченних людей готовий йти на війну. На фронті воєнному не потрібні такі бійці. Вони, як правило, першими помирають. До того ж всього, в нас за словами Арестовича «на 1 автомат по 6 бажаючих» і купа-купа добровольців та реальних воєнних професіоналів. Хіба не логічніше було б відправити цей контингент на заробітки, домовитись з країнами партнерами про спеціальні робочі візи та якусь іншу схему оподаткування, де податки з найнятого Українця діляться і більша частина йде в бюджет України?

    Я знаю, що мій коментар набере багато хейту, але все таки, люди, пам’ятайте, що не всі заможні та освідченні люди «гандони-дєпутати-бандіти, які всьо спиздили з наших податків». Є ще чесні та порядні люди, які здатні воювати мозком, а не тільки автоматом.

keyboard_arrow_up