Вирок за 10 тисяч. Мешканця Волочиська судили за крадіжку з банкомата

Вирок за 10 тисяч. Мешканця Волочиська судили за крадіжку з банкомата
Ілюстративне фото
  • Клієнтка банку хотіла зняти гроші, але банкомат затримався, і вона пішла з відділення.

  • Цим скористався чоловік з кримінальним минулим.

Мешканець Волочиська викрав 10 тисяч гривень з банкомата, які пристрій видав іншій людині. Це сталося у серпні минулого року. Зловмисник був раніше судимий, тепер же він отримав ще один вирок. Розповідаємо деталі цієї історії.

Головний «герой» цієї історії, як було вказано вище, мав судимість. Однак це було досить давно, тому ні у теперішньому вироку, ні в реєстрі судових рішень немає даних щодо того, за що саме чоловік отримував покарання. Відомо також, що чоловік не працює, неодружений, має 12-річну дитину. Від 2015 року він перебував на обліку в нарколога з діагнозом «психічні та поведінкові розлади внаслідок вживання алкоголю, стан залежності».

Вранці 28 серпня літня мешканка Волочиська знімала гроші в банкоматі у відділенні «Ощадбанку». Вказавши потрібну суму — 10 тисяч гривень — жінка чекала на видачу грошей. Цього не сталося, тому вона вирішила, що у банкоматі відбувся збій. Після цього жінка вийшла з відділення. Після цього банкомат видав гроші.

Відео дня

Відтак до банку зайшов зловмисник. Він помітив гроші у банкоматі та зрозумів, що вони належать жінці, яка саме вийшла з відділення. Чоловік забрав гроші та пішов з банку.

За кілька днів після того жінка помітила, що гроші з її рахунку були списані, хоч гроші на руки вона й не отримала. Тому вона звернулася до банку та поліції. Там швидко з’ясували, куди поділися гроші. Зловмисника встановили та затримали. Викрадені 10 тисяч гривень він згодом повернув жінці.

З порталу «Судова влада України» відомо, що у той же період з мешканцем Волочиська почали судитися через борги за комуналку. Так, у вересні суд наказав чоловіку виплатити «Хмельницькгазу» майже 1800 гривень, а ще майже 250 гривень стягнув у вигляді судового збору. Наразі також триває розгляд справи про заборгованість перед «Хмельницькгаз Збутом».

Тим часом викрадення грошей з банкомата суд кваліфікував за частиною 4 статті 185 Кримінального кодексу (крадіжка, скоєна в умовах воєнного стану). Чоловіку призначили п’ять років позбавлення волі, однак звільнили від відбуття покарання з випробувальним терміном в один рік.

Протягом цього часу чоловік повинен не вчиняти нових злочинів, періодично з’являтися на реєстрацію до органу пробації, повідомляти про зміну місця проживання, роботи чи навчання, не їздити за кордон без дозволу. У випадку порушення цих умов чоловіка можуть ув’язнити. Вирок був винесений Волочиським районним судом 12 січня.

Нагадаємо, що минулого тижня, 12 січня, стало відомо про затримання у Волочиську вимагача, яки й хотів «вибити» у місцевого мешканця 500 доларів нібито за пошкоджене авто. 51-річного зловмисника затримали під час передачі частини «боргу» — 8000 гривень. Він був неодноразово судимий раніше, зокрема за ДТП з загиблим, грабіж, хуліганство та інші злочини.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Рекомендації, якщо знімаєте готівку чи іше банкомат невідає картки кнопка відмінити тримаєте дві хвини , помагає)

keyboard_arrow_up