Хмельничанка допомагала наводити російські ракети. Її судили

Хмельничанка допомагала наводити російські ракети. Її судили
  • Уродженка Краснодарського краю передавала агресору координати військових об'єктів та об'єктів критичної інфраструктури.
  • Принаймні один із них обстрілювали росіяни.

50-річка жінка народилася у Краснодарському краї, мешкала у Хмельницькому та була тут зареєстрована. У соцмережі Facebook вона була модератором антиукраїнської спільноти «Триединство Славян». У своїх публікаціях, а також російських ЗМІ, жінка закликала до повалення влади України, зміни її території та кордонів, схвалювала збройну агресію проти України та прославляла окупантів.

Зокрема, звертаючись до російського президента, вона закликала «искоренить нацизм на землях русских, освободить Киев — мать городов русских, от засевшего там нациста. Помогите свергнуть власть бандеровскую расположившуюся в столице зла и смерти — Киеве…»

Мало того, у січні 2022 року, ще до російського вторгнення, через соцмережу «Однокласники» жінка сконтактувала з військовослужбовцем ФСБ. Той запропонував їй збирати та передавати інформацію про об’єкти критичної інфраструктури, підприємства оборонно-промислового комплексу, місця дислокації військових частин з зазначенням їхніх координат на Хмельниччині.

Відео дня

У травні 2022 року вона повідомила працівнику ФСБ дані про підприємства оборонно-промислового комплексу Хмельницького та зазначила точні їхні розташування. Дещо пізніше, у липні, хмельничанка повідомила координати аеродромів та військових частин Хмельницької області. У листопаді вона передала координати об’єктів залізничної інфраструктури.

Слідство встановило, що завдяки переданій інформації росіяни обстріляли тягову підстанцію залізниці у Полонській громаді у квітні 2022 року.

У суді жінка визнала свою провину частково. Сказала, що не пам'ятає, скільки публікацій зробила у соцмережі, однак отримала за них 5000 гривень на картку «ПриватБанку». А за карту залізничних вузлів їй заплатили 3000 гривень.

Суд визнав хмельничанку винною у таких злочинах:

  • дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади
  • посягання на територіальну цілісність і недоторканність України
  • виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників
  • державна зрада

Призначене покарання — 15 років в'язниці з конфіскацією майна. Зараз жінка перебуває під домашнім арештом, це триватиме до набрання вироком законної сили. Про це повідомили на сайті Хмельницького міськрайонного суду.

Читайте такожВікторію Кохановську з Кам’янця судитимуть через провокації на території Києво-Печерської лаври

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (35)
  • Андрей Медведков

    Она оценила жизни в 50000?зечка? детей своих та же цена,если есть?мать!мать!или ирод в юбке? Выпустите ее,правильный будет суд!!!50000она получит!только чего!!!
  • Альона Трембач

    От тварюка
  • Liudmyla Suprunovska

    Координати аеродромів області? Можна подумати, рашисти без неї це не знали?
  • Читач81

    Це дурна кацапка, якою відволікають народ від внутрішнього ворога не менш страшного чим кацапи, корупції чиновників в Україні. Які просто зараз тирять західні гроші для допомоги Україні. В той час як кращі люди гинуть на фронті. І сьогодні вісім.

keyboard_arrow_up