Вікторію Кохановську з Кам’янця судитимуть через провокації на території Києво-Печерської лаври

Вікторію Кохановську з Кам’янця судитимуть через провокації на території Києво-Печерської лаври
Колаж vsim.ua
  • Ще в серпні прихильниці УПЦ з Кам’янця повідомили про підозру. 

  • Жінку звинувачують в розпалюванні релігійної ворожнечі та протести в столиці. 

  • А за хуліганство на території лаври її ще в квітні посадили під цілодобовий домашній арешт з електронним браслетом. 

  • Тепер же матеріали передали до суду. Кохановській загрожує до 5 років в’язниці. 

Вікторія Кохановська із Кам’янця-Подільського відома далеко за межами Хмельниччини за свої релігійні та політичні погляди. Жінка активно підтримує Українську Православну Церкву та час від часу потрапляє у скандали. До того ж вона неодноразово поширювала маніпуляції УПЦ та провокувала скандали на релігійному та політичному грунті.  Детальніше про це ви можете прочитати у матеріалах:

У квітні цього року Кохановська із прихильниками УПЦ брала участь в акціях протесту на території Києво-Печерської Лаври у Києві. За грубе порушення громадського порядку її затримала Служба Безпеки. Нагадаємо, Кохановська разом із ще однією жінкою та двома чоловіками зламали захисні ролети та двері, аби проникнути до одного з корпусів Лаври. 

Вже в серпні СБУ повідомила Вікторії Кохановській про підозру у провокації сутичок і релігійної ворожнечі під час масових акцій у Києво-Печерській лаврі. Сьогодні ж, 12 жовтня, стало відомо, що Служба безпеки вже завершила досудове розслідування та скерувала до суду обвинувальний акт відносно пропагандистки УПЦ. Про це повідомляє управління СБУ в Київській області та Київська обласна прокуратура. 

Вікторію Кохановську обвинувачують в тому, що вона публічно заперечувала збройну агресію рф та провокувала сутички і релігійну ворожнечу. У матеріалах йдеться, що кам’янчанка була координаторкою протестних заходів у Києво-Печерській лаврі. 

— Протягом березня-квітня цього року зловмисниця координувала замовні провокації на території Києво-Печерської лаври. Під виглядом правозахисниці жінка влаштовувала релігійні скандали та викладала стріми у соціальні мережі. На відео вона дискредитувала серед вірян законні дії правоохоронців, ображала релігійні почуття українців, — йдеться в повідомленні СБУ. 

Інформаційними майданчиками кам’янецької «блогерки» були власні сторінки у мережах Фейсбук та Інстаграмі. Також жінка заперечувала факти російської збройної агресії і представляла війну в Україні як «внутрішній громадянський конфлікт».

Її соцмережі були переповнені псевдопрогнозами про «невідворотність» захоплення України та тезами з дискредитацією воїнів Сил оборони України. А ще такий контент провокаторки з Кам’янця активно ретранслювали кремлівські пропагандистські ресурси. Ворожі ЗМІ видавали цю дезінформацію за позицію пересічних громадян України.

Лінгвістична експертиза СБУ підтвердила факти підривної діяльності Кохановської на користь країни-агресора. Під час обшуку в її оселі у Києві знайшли комп’ютер та мобільні, які вона використовувала у злочинних діях.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки кваліфікували злочинні дії кам’янчанки за двома частинами статті Кримінального кодексу:

Наразі досудове розслідування вже завершили, а обвинувальний акт скерували до Голосіївського районного суду міста Києві для розгляду по суті. Зловмисниці загрожує до 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, 29 березня на території Києво-Печерської лаври зібралися парафіяни УПЦ (мп), серед яких була і Кохановська. Жінка вступила у суперечку з журналістом, під час якої заявила про фальсифікацію доказів, знайдених СБУ, зазначає «ТСН».

Наприкінці жовтня 2022-го Кохановська подала до органів Національної поліції Київської області понад 50 заяв про нібито «переслідування» вірян УПЦ (мп).

Влітку 2022-го жінка організувала 12 автобусів із «групою підтримки» з метою заблокувати приєднання до ПЦУ громади Свято-Михайлівського храму в Рожищі на Волині. Крім того, вона вимагала від поліції порушити кримінальну справу проти міського голови Рожища та погрожувала поліцейському. До мережі потрапило перехоплення її розмови з правоохоронцем.

38-річна Вікторія Кохановська із листопада 2022 року знаходиться у базі "Миротворець". На сайті йдеться, що вона зазіхає на суверенітет та територіальну цілісність України та поширює кремлівську пропаганду "руского міру". А також розпалює міжнаціональну та міжконфесійну ворожнечу. Серед інших "звинувачень "Миротворця" є такі:

  • Здійснює пропаганду «русского мира» в Україні під виглядом релігійної діяльності. Негативно ставиться до створення незалежного українського православ’я від підконтрольної росії (країна — агресор) рпц.
  • Організовує масові заходи віруючих під час дії правового режиму воєнного стану. Дискредитує органи влади та правоохоронні структури. Провокує релігійну та міжнаціональну ворожнечу. Принижує віруючих ПЦУ за їхніми релігійними переконаннями.
  • Є керівником навколоцерковної структури УПЦ (мп) «Сестринство» (офіційно ГО «Жіноча сила України») та представником підконтрольного УПЦ ЗМІ «Спілка православних журналістів», який висвітлює інформацію в інтересах рпц.
  • Деструктивні матеріали В.Кохановської розміщуються на «СПЖ», «Перший Козацький», а також на офіційному сайті рпц (patriarhia.ru).
  • Неодноразово під виглядом релігійної діяльності організовувала масові заходи протесту під адміністративними будівлями, які фінансувались засновником проросійської організації «СПЖ» Вишневецьким Віктором, який також є в базі "Миротворця". 

 

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (51)
  • Тетяна Заєць

    От сволота змія
  • Валентина Глушман

    Що хотіла, те і має, хай не лізе у скандали. Жити в Україні і йти проти неї? Це те саме, що зректися свої матері.
  • Black Raven Agency

    Ох і заказухою тхне ...
    Хоть навчиться статті писати...
    Жовтуха )
  • Валя Прудивус

    Мало дали, викупиться погань

keyboard_arrow_up