Хмельничанки потрапили на гачок шахраїв: їх обдурили на 55 тисяч гривень

Хмельничанки потрапили на гачок шахраїв: їх обдурили на 55 тисяч гривень
Фото ілюстративне
  • Четверо містянок різного віку стали жертвами шахраїв.

Лише за минулу добу до поліції звернулось четверо мешканок Хмельницького з повідомленнями про шахрайство. Жертвами злочинців стали довірливі містянки різного віку.

Так, 29-річна хмельничанка перерахувала понад 20 тисяч гривень за профнастил для даху. Оголошення про продаж матеріалу знайшла на одному із торговельних інтернет-майданчиків. Так і не отримавши замовленого товару, жінка звернулась до поліції.

Іншою жертвою шахраїв стала 58-річна місцева мешканка. До жінки зателефонувала невідома особа, яка представилась працівником служби безпеки банку. Під приводом підвищення захисту кредитної карти шахрайка випитала особисті дані потерпілої. Після цього спілкування з карткового рахунку жінки зникли 22 000 гривень.

Відео дня

31-річна жителька обласного центру також втратила з рахунку 3106 гривень. Вона розповіла невідомій особі, яка зателефонувала під приводом надання матеріальної допомоги, свої особисті дані.

А 83-річна пенсіонерка перерахувала на чужий картковий рахунок 10 000 гривень – їй пообіцяли за ці гроші не притягувати до кримінальної відповідальності її внучку. Та начебто завдала комусь травм. 

Наразі працівники поліції ведуть розслідування.

“Віковий діапазон потерпілих досить широкий — від молодих людей, які раніше чули про подібні злочини, але сподівалися, що самі ніколи не потраплять на вудку шахраїв, і до людей похилого віку, котрі під психологічним тиском здатні віддати все, аби врятувати близьку людину. Тож будьте обережні самі й подбайте про своїх літніх родичів, постійно нагадуючи їм, що не варто довіряти незнайомцям та повідомляти їм персональні дані,” – застерігає пресслужба Поліції Хмельницької області

Ми писали вже про те, як не стати жертвами шахраїв. Ознайомитись з правилами протидії шахраям можна і в повідомленні про пенсіонерку, котра добровільно віддала власні гроші за зняття вроків.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Людмила Накапюк

    Доки є такі надто довірливі  люди , доти будуть існувати шахраї . Люди , будьте пильними , не довіряйте незнайомим людям свої банківські реквізити !
  • ЧитачЧитачів

    На скільки вже ця тема проїзжена а лохи не переводяться. Не треба карати шахраїв - хай і далі вчать.
  • Liudmyla Suprunovska

    Контролюючі органи не мають бажання вилавлювати шахраїв. Тому ті розпорядилися, як таргани
  • Надія Андрушко

    Шахраїв-гнид викривати і на війну, на передову,діти гинуть, а  сволота шукає щоб кого обдурити

    Читач62 reply Надія Андрушко

    А може пора вже самим клепку мати.

    Надія Андрушко reply Надія Андрушко

    Марина Туз може і  так правду кажете, сволота вона кругом сволота

    Марина Туз reply Надія Андрушко

    Надія Андрушко ви, взагалі, зрозуміли, що написали?на яку передову?щоб своїх здавав і вбивав у спину?так, щоб щось ляпнути.

keyboard_arrow_up