Хмельничанці, яка передавала розвіддані росіянам, загрожує довічне

Хмельничанці, яка передавала розвіддані росіянам, загрожує довічне
Тут і далі фото зі сторінки УСБУ в Хмельницькій області

Жінка зливала інформацію про військові об’єкти та залізничне сполучення рашистам та займалась проросійською пропагандою.

У квітні правоохоронці затримали жительку обласного центру, яка допомагала окупантам. За грошову винагороду вона  збирала та передавала розвіддані представнику спецслужби рф. 

“Агентеса повідомляла  інформацію про розташування військових частин та підприємств регіону, які працюють на Укроборонпром. Крім того відслідковувала переміщення військової техніки та передавала географічні координати залізничних станцій, через які  здійснювалось її транспортування на передову”, — зазначають в Управлінні СБУ Хмельницької області. 

Також зловмисниця займалася антиукраїнською агітацією та пропагандою. Вона поширювала матеріали із закликами змінити межі території та державного кордону України, виправдовувала та схвалювала російську агресію. Зрадниця дискредитувала українську владу і Збройні сили України. 

Відео дня

Для своєї діяльності та розповсюдження пропагандистських «дописів» та репостів із російськими наративами вона створила інформаційний паблік у Фейсбук.  

Оплату за «виконану роботу» жінка отримувала з рахунків санкційних небанківських електронних платіжних систем.

Слідчі Служби Безпеки оголосили зловмисниці про підозру одразу за 4 статтями info. Жінці можуть присудити від 15 років в’язниці до довічного з конфіскацією майна. 

Нагадаємо, нещодавно адвокат просив змінити запобіжний захід його підзахисній з цілодобового на «нічний» домашній арешт. Як стверджував захисник, жінка не може звернутись за допомогою до лікарів через те, що не має права вийти вдень з дому. На що прокурор заявив, що необхідність звернення до лікарні через поганий стан здоров'я адвокатом не доведена. Тож суд залишив попередню ухвалу без змін. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Leopard Leoparda

    в нас опзж скільки було на тб і всюди. просвіщали руским міром. де були всі президенти в Верховна рада щоб заборонити це? по каналу якому що закрили , віщали день і ніч. про майбутнє За життя. життя рашки в Україні? треба починати з верхів. а низи це вже результат роботи верхів.

    ну а рос товари в наших магазинах з 2014 коли вони забрали Крим, війшли на Донбас - нікого не засмучували? ще купували і фінансували своє ж рушення зараз
  • Leopard Leoparda

    я не можу зрозуміти її мотивації. українка, живеш в Україні. робиш те що призводить то вбивст в, до жертв, руйнування країни. як це так??? як це передавала дані. що вона думала? скільки людей вбито через обстріли рашки скільки постраждало! тобто її це зовсім не болить? чи думала рускій мір прийде і скаже їй ти молодець??? скотина просто!!!!! чи вона думала ріскій мір прийде і вона круто заживе? подарують їй сучасну квартиру? не треба буде працювати? вона взагалі знає як живе пересічний росіянин в росії? москва пітер і пару вел міст і все. більш і життя там не бачать. що вона думала? але ясно х..ло давав гроші на будівлю рашки всередині Україні и всякі опзж працювали над цим, півкраїни агітували за руський мір
  • Читач61

    Покажіть обличчя цієї тварі.
  • Лиля Тухтарова

    А чому не показуєте її лице, як її звати і місце роботи ? Адже в її оточенні можуть бути ті, хто її підтримує. І ваші читачі можуть допомогти їх виявити.

keyboard_arrow_up