Постраждали за “рускій мір”: двоє хмельничан отримали вирок суду

Постраждали за “рускій мір”: двоє хмельничан отримали вирок суду
Фото з архіву vsim.ua
  • 38-річний хмельничанин та 34-річна хмельничанка навесні  2014 року агітували за повалення державного ладу та “рускій мір”.

  • Дізнайтеся, як покарав їх суд.

У травні 2014 року 38-річний житель Хмельницького на інтернет-сайті провів дві відеоконференції про  політичну  ситуацію в Україні. Хмельничанин на той час був координатором проросійського громадсько-політичного об'єднання «Союз граждан Украины» у західному регіоні держави.

Під час відеоконференцій зловмисник публічно закликав змінити межі  території та державного кордону України.

“Українську владу називав «хунтою», закликав брати участь в інформаційній війні, надавати фінансову допомогу, постачати ліки та речі так званим «ополченцам», які відстоюють ідею федералізації України, створювати структури Новоросії, які будуть поширюватися на інші області України, що згодом приєднуватимуться, створити нову державу (за контекстом, не українську) з новою назвою та новою структурою. Відеоконференції на сайті переглянуло понад 5 тисяч осіб.” - йдеться в повідомленні Хмельницького апеляційного суду.

Відео дня

Тоді ж він вступив у попередню змову з 34-річною обвинуваченою та невстановленими слідством особами щодо розповсюдження серед хмельничан примірників газети «Новороссия».  Друковане періодичне видання закликало об'єднати всі «исконно русские земли» та відновити межі СРСР або навіть і розширити їх, фізично знищити керівництво України, що прийшло до влади після подій на Євромайдані, та його прихильників, боротися за свої права, за «Русский мир. За референдум и его итоги», озброюватися і захищати Новоросію.

Більше ніж 800 примірників газети спільникам передавали двічі – з Донецька й Сум у червні й липні 2014 року. Частину з них вони встигли розповсюдити.

Під час розгляду справи обоє обвинувачених відмовилися давати пояснення і відповідати на питання. 

Після дослідження всіх доказів (показання свідків, висновків експертиз, відеозаписів з камер спостереження у поштовому відділенні, протоколу огляду багажу тощо) суд дійшов висновку, що вина хмельничан доведена

При призначенні покарання суд врахував, що обвинувачені раніше не судимі, позитивно характеризуються, обвинувачена має неповнолітню дитину, не встановлено обставин, які б обтяжували їм покарання.

Але  підсудні вчинили умисний тяжкий злочин, небезпечний для суспільства. Зрештою, вони  своєї вини не визнали й не розкаялися. 

З огляду на те, що злочини вчинені не з корисливих мотивів, суд призначив мінімальне покарання - 5 років ув'язнення без конфіскації майна обом зловмисникам. 

Вирок ще не набрав законної сили та може бути оскаржений в апеляційному порядку.

Нагадаємо, що на Хмельниччині викрито низку злочинів, пов'язаних з колабораціонізмом та роботою на ворожу розвідку. У окремих справах вже винесено судові вироки.

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • Читач52

    А ещё что-то за людей с Востока говорят, весело однако. Ну, процитирую комментарий с другой новости, «Такі вчинки робити можуть тільки люди зі Сходу. В них багато тюрем, вони всі зеки». Цікавенько, що з лицем того коментатора ганебного…
  • Коля Волощук

    Такі вироки тільки заохочують до антидержавної діяльності.(((
  • Aleftina Tkhojevskaya

    Продажні шкури
  • Таня Филимончук

    Розстреляти

keyboard_arrow_up