Хмельницького патрульного звинуватили у побитті 17-річного Олексія Ковальчука. Що відомо (ВІДЕО)

Хмельницького патрульного звинуватили у побитті 17-річного Олексія Ковальчука. Що відомо (ВІДЕО)
  • Патрульні зупинили юнака на Старокостянтинівському шосе близько року тому.

  • Він відмовився пред’являти посвідчення водія та будь-який інший документ для встановлення особи.

  • Хлопця витягнули з авто та доставили до Зарічанського відділення поліції.

24 січня 2020 року на Старокостянтинівському шосе патрульні зупинили легковик «Daewoo Lanos». За кермом авто був 17-річний Олексій Ковальчук. Приводом для зупинки були європейські номери на авто. Юнака попросили пред’явити посвідчення водія, однак він цього не зробив, показавши лише свідоцтво про реєстрацію. Під час розмови Олексій Ковальчук вживав нецензурну лексику.

Тим часом патрульні, а саме Вадим Івков та Руслан Дрезналь, попросили його пред’явити будь-який документ, який посвідчує особу. Хлопець цього також не зробив. Поліцейські попередили його, що доставлять у відділення, але на юнака це не вплинуло. Тоді один з патрульних відкрив двері авто та витягнув Олексія Ковальчука назовні. Детальний опис цих подій ви можете прочитати за посиланням.

Зрештою Олексія Ковальчука доставили у Зарічанське відділення поліції. Там вела відеозйомку його мати. Сам хлопець розповів, що патрульні кинули його на землю та били по обличчю. У відділення поліції приїхала «швидка». Олексій Ковальчук поскаржився медикам, що у нього болить голова і він, можливо, непритомнів.

Відео дня

Правоохоронці встановили, що юнак взагалі не мав права керувати транспортним засобом, і склали на нього адмінпротокол за частиною 2 статті 126 КУпАП («Керування транспортним засобом особою, яка не має права керування таким транспортним засобом, або передача керування транспортним засобом особі, яка не має права керування таким транспортним засобом»).

За це правопорушення Олексій Ковальчук відбувся попередженням. Таке «покарання» йому призначив суддя Хмельницького міськрайонного суду Володимир Навроцький.

Крім того, на хлопця склали протокол за статтею 173 КУпАП («Дрібне хуліганство, тобто нецензурна лайка в громадських місцях, образливе чіпляння до громадян та інші подібні дії, що порушують громадський порядок і спокій громадян»). Суддя міськрайонного суду Олександра Вітушинська вирішила, що у діях Олексія Ковальчука немає складу правопорушення. Це мотивувала тим, що юнак хоч матюкався до поліцейських, але в цей час перебував у машині, яка не є громадським місцем.

Додамо також, що до подій 24 січня на Олексія Ковальчука вже складали адмінпротокол за керування авто без прав. Він їхав вулицею Кропивницького на тому ж таки «Daewoo Lanos». Під час судового засідання хлопець визнав провину та сказав, що такого більше не повториться. Суддя Світлана Данькова призначила йому штраф у розмірі 510 гривень.

Але повернемося до подій 24 січня. Як повідомили нам у міському відділі поліції, того дня Олексій Ковальчук звертався до травмпункту. Після цього лікар медзакладу подзвонив на лінію «102» та передав слова хлопця про те, що його били поліцейські. Станом на 27 січня 2020 року ані Олексій Ковальчук, ані його батьки заяв до поліції не подавали.

Тим часом повідомлення про побиття Олексія Ковальчука передали до патрульної поліції. Там почали службову перевірку, а згодом відкрили кримінальне провадження. Сьогодні, 26 березня, в Державному бюро розслідувань повідомили, що одному з патрульних оголосили про підозру у скоєнні злочину, передбаченого частиною 2 статті 365 Кримінального кодексу («Перевищення влади або службових повноважень, яке супроводжувалося насильством або погрозою застосування насильства, застосуванням зброї чи спеціальних засобів або болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого, діями, за відсутності ознак катування»).

Кому саме з патрульних, Вадиму Івкову чи Руслану Дрезналю, повідомили про підозру, в публікації ДБР не сказано. Зазначено лише, що підозрюваний правоохоронець витягну юнака з авто, повалив на землю, та кілька разів вдарив його по шиї та спині, намагаючись одягнути йому наручники. За інформацією ДБР, у відділенні поліції патрульний кілька разів вдарив затриманого коліном в пах. У разі доведення провини патрульному загрожує до 8 років позбавлення волі.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Леонід Бажан

    А потім всі будуть верещати, а де поліція??? Мажор нагнув всіх...
  • Sergiy Bereckiy

    Малому
  • Vitaliy Bereza

    10 год тюрьми
  • Читач28

    Шкода поліцейських,тому що у цій ситуації вони були праві. А вироки суду взагалі в голові не вкладаються. "Попередження" від "судді" Навроцького і " немає складу злочину" від " судді" Вітушинської. Це просто жах.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up