Хотів отримати “посаду” в адміністрації: у Хмельницькому судитимуть колаборанта

Хотів отримати “посаду” в адміністрації: у Хмельницькому судитимуть колаборанта
Фото У СБУ в Хмельницькій області

Колаборант закликав до підтримки збройної агресії росіян та хотів отримати від загарбників «посаду» в місцевій окупаційній адміністрації в разі захоплення регіону.

У січні правоохоронці затримали хмельничанина, якого звинувачують в колабораціонізмі. Наразі працівники Служби Безпеки вже завершили розслідування і передали матеріали до суду. 

Хмельничанин позиціонував себе як представник прокремлівського руху «народовластие». Він поширював кремлівські наративи, систематично й публічно підтримував дії російської федерації та схвалював злочини рашистів.

Відео дня

Для розгону деструктивного контенту агітатор створив десятки проросійських спільнот та сторінок у соцмережах. Для наповнення цих сторінок він використовував ютуб-канал ворожого пропагандиста Шарія, якому Служба безпеки повідомила про підозру у державній зраді.

Такими діями провокатор намагався розхитувати внутрішньо-політичну обстановку в області і тим самим допомагав агресору у війні проти України. А в разі захоплення регіону він розраховував отримати від російських загарбників «посаду» в місцевій окупаційній адміністрації.

Слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру одразу за чотирма статтями Кримінального кодексу України:

Тепер на хмельничанина чекає суд. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up