Стверджував, що «ми повинні бути з росією»: у Хмельницькому судили колаборанта

Стверджував, що «ми повинні бути з росією»: у Хмельницькому судили колаборанта
  • Чоловік заявляв, що це «українська мафія зробила війну» і йому «все розповідають родичі з росії».

  • Він виправдовував агресію і переконував, що інакше, українці будуть «рабами» Америки та Європи. 

  • Дізнавайтесь який вирок отримав прихильник рф. 

На Водохреща, 19 січня, в Хмельницькому відбувся суд на уродженцем Луганщини. Чоловіка звати Михайло і сам він з міста Верхній Лисичанського району. Михайло перебрався на Хмельниччину до Чорного Острова. 

Тут він почав публічно висловлювати свої проросійські погляди. Це трапилось 1 червня минулого року. Михайло прийшов до відділу праці та соціального захисту населення Чорноострівської селищної ради та заперечував збройну агресію росії проти України й виправдовував напад.

В ході розмови з працівниками він сказав, що «якби не революція в Україні і майданівці не зробили державний переворот, то українська мафія не почала б війну». А згодом додав «мої родичі із росії все мені розповідають про дані події, війну розпочали українська та російська мафії, які зараз ділить владу».

Відео дня

Між Михайлом та працівниками відділу розпочалась суперечка, в ній він додав, що «ми повинні бути з росією, а Америка і Європа заморять нас голодом і ми українці будемо їхніми рабами». Відтак, луганчанин умисно публічно закликав до співпраці з державою-агресором, в той час, коли росіяни вбивали цивільне населення та скидали ракети на українські будинки. 

У судовому вироку йдеться, що за це Михайлу вручили підозру за ч.1 ст. 111-1 ККУ (колабораційна діяльність). Та під час слідства, 10 січня, він уклав угоду з прокурором про визнання винуватості і заявив, що розкаявся у вчиненому. 

Суд цю угоду затвердив. Згідно вироку, Михайлу на десять років заборонили обіймати посади, «пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих і адміністративно-господарських функцій». Також, за проведення експертиз він має сплатити 2 265 гривень процесуальних витрат. 

Нагадаємо, прочитати найгучніші історії колаборантів, які діяли в регіоні, можна в матеріалі Захоплення влади й підтримка путіна. Історії колаборантів на Хмельниччині

До слова, нещодавно також спіймали прихильника Шарія, який закликав до фізичного знищення українців і захоплення місцевих органів влади та судили уродженця Воркути, який називав вторгнення військ рф в Україну «спецоперацією», поширював пропагандистські наративи про «денацифікацію», демонізував чинну владу України та ЗСУ. Суд присудив йому рік умовно. Що про це думають хмельничани — читайте за посиланням

Також судили хмельничанку за колабораціонізм. Вона заперечувала вторгнення росії на територію України та закликала українських військових скласти зброю і “припинити вбивати мирне населення”. А також раділа щасливому поверненню військових рф додому та приниженню бійців полку “Азов”, які здавались в полон. Жінка також отримала 1 рік умовно. 

А ви погоджуєтесь з вироком суду для колаборантів? Діліться своїми думками у коментарях.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (10)
  • Алла Якубовська

    Таким  виродкам  потрібно  давати  прожиттєвий   вирок  ,
  • ValeriyAntonina Krutson

    А щуку в морі утопить
  • Надежда Тарнавська

    Такого самого конченого родича і я маю. Але обідно,що пердун старий має українське коріння,а пи***ь таку х**ю.
  • Тетяна Пастух

    Їх треба сам перед на передову а не штраф давати горіти їм в пеклі. Разом з їхніми рашистами .Ідіть до пекла!

keyboard_arrow_up