Лікарку “швидкої” звинувачують у смерті двох дітей, які отруїлися чадним газом на Кам’янецькій

Лікарку “швидкої” звинувачують у смерті двох дітей, які отруїлися чадним газом на Кам’янецькій
Колаж vsim.ua
  • Трагедія у родині Коваль трапилась в жовтні 2020 року. 

  • 4-річний Даня та 9-річний Максим отруїлися чадним газом. 

  • Медики, які прибули на виклик, відмовили родині в госпіталізації. 

  • В поліції підозрюють лікарку в неналежному виконанні своїх обов’язків. 

Наприкінці жовтня 2020 року в будинку по Кам’янецькій, 63 стався витік газу. В одній із квартир двом дітям стало зле. Батьки викликали швидку допомогу. 

Але медики, які прибули на виклик, відмовили родині в госпіталізації. Зіславшись на те, що лікарні переповнені хворими на коронавірус. 

Вже наступного ранку після виклику лікарів від отруєння чадним газом помер 4-річний Даня. Після того його братика — 9-річного Максима забрали до лікарні, бо він перестав дихати. Медики 2 дні боролись за його життя. Та 27 жовтня хлопчика не стало. 

Відео дня

У поліції кажуть, що провели розслідування смерті двох дітей родини Коваль. Слідчі оголосили підозру info лікарці бригади швидкої допомоги, яка у той день виїжджала на виклик про отруєння дітей.

Вони встановили, що лікарка не провела належне обстеження, не з’ясувала усіх можливих причин поганого самопочуття і неправильно встановила діагноз, не госпіталізувала дітей до медичного закладу, внаслідок чого хлопчики померли.

Лікарку притягнуть до відповідальності в рамках кримінального провадження, відкритого за фактом неналежного виконання професійних обов'язків внаслідок недбалого і несумлінного ставлення до них.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (63)
  • Алена Мукомелова

    Мабуть не дали "на лапу",тому і відмовилась госпіталізувати діточок! Зараз якщо не покладеш лікарю пару сотень на стіл,то навіть дивитись на тебе не хоче!!! Жах і ганьба! Можливо б діточок можна було б врятувати,якби госпіталізували,як так можна, в неї ж мабуть також діти є,як можна бути такою байдужою і безсердечною мразотою! Як мінімум років 10 за гратами!!!!!!
  • Natalia Natali

    Здоровому глузду не підлягає... А покарання - просто плювок в обличчя постраждалим!
  • Елена Рудакова

    Дуже низький рівень професійної підготовки!!! Це правда! Нічого не хотять робити! Хочуть, тільки зарплату получати велику!!! Хамство, непрофесіоналізм, байдужість! Думаю, керівнику медицини катастроф потрібно звернути  серйозну увагу на свої кадри!
  • Зоя Гончаренко

    Трапилося у жовтні 2020р.і до сих пір вона працює?!!! Якісь дивні у нас закони.

keyboard_arrow_up