Махінації з картками і продаж неіснуючих товарів - найпоширеніші види шахрайства на Хмельниччині

Махінації з картками і продаж неіснуючих товарів - найпоширеніші види шахрайства на Хмельниччині
Фото hromadskeradio.org
  • Слід бути дуже уважними, щоб не потрапити в спритні руки шахраїв.
  • Хмельничан попереджають про ризик потрапити на гачок до аферистів.
  • Правоохоронці розповідають найпопулярніші схеми обману.

Аферисти активно видурюють кошти у громадян не тільки "зняттям порчі", а й сучаснішими способами. Для прикладу, дзвонять і називаються працівниками банку і кажуть про необхідність зміни пін-коду або блокування банківської картки. При цьому зловмисники випитують у жертв усю необхідну їм інформацію, зокрема номер банківської картки, код верифікації, термін дії картки, пін-код, особисті анкетні дані власника картки чи ключове слово тощо. Ці відомості дозволяють шахраям зняти грошові кошти з рахунку без наявності банківської картки.

Також зараз на Хмельниччині актуальною є така проблема, як інтернет-шахрайства. Найчастіше тут шахраї діють за схемою: шахрай дає оголошення про те, що продає якусь річ, людина, ще не отримавши цієї речі, платить за неї, переславши гроші на номер картки, яку вказує шахрай, і, звісно ж, - ні грошей, ні товару. 

Саме такі випадки були зафіксовані дням у містах Хмельницькому та Кам’янець-Подільському.

Відео дня

47-річний хмельничанин розповів незнайомцю по телефону реквізити своєї картки. Таким чином лишився 5350 гривень. 

Ще одне шахрайство сталось в Кам’янці-Подільському. До 52-річного чоловіка зателефонувала невстановлена особа та під приводом продажу автомобільного причепа через інтернет, шахрайським шляхом заволоділа 9700 гривень, які чоловік перерахував на вказаний йому рахунок. Але товару чоловік так і не отримав. 

По вказаних фактах працівники поліції відкрили кримінальні провадження за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Вживаються заходи по встановленню осіб зловмисників.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up