Мешканець Шепетівщини з хворим коліном сяде за ґрати за «ухиляння»

Мешканець Шепетівщини з хворим коліном сяде за ґрати за «ухиляння»
  • Чоловік відмовився від повістки через травму коліна і отримав 3 роки ув'язнення.

Білогірський суд виніс вирок 34-річному мешканцю села Залужжя Шепетівського району за ухилення від мобілізації. Чоловік проігнорував дві повістки, аргументуючи це проблемами зі здоров’ям.

Про це стало відомо з вироку від 12 червня.

Як йдеться у матералах справи, військово-лікарська комісія визнала обвинуваченого придатним до служби у вересні 2023 року. Псля цього йому повідомили, щоб з’явився 27 вересня 2023 року у територіальному центрі комплектування для подальшого відправлення у військову частину. Проте чоловік у зазначений день в установу не прийшов. Пізніше, 10 жовтня 2023 року, призовнику вдруге намагалися вручити бойову повістку, але він від неї відмовився, пояснив, що служити не бажає та в нього проблеми із ногою.

Відео дня

У суді чоловік пояснив, що має травму коліна, яка заважатиме йому виконувати військовий обов’язок, тому вважає себе обмежено придатним.

Згідно з документами ВЛК, в обвинуваченого дійсно є розрив передньої хрестоподібної зв’язки правого колінного суглобу, однак комісія визнала його придатним до служби у воєнний час. Окрім того, в суді зазначили, що підсудного возили в 24 окрему механізовану бригаду на ВЛК, але там його лікарі «не прийняли», оскільки чоловік був п’яним.

Так, суддя визнала 34-річного жителя Шепетівщини винним за ухилення від призову на військову службу і призначила йому три роки ув’язнення.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up