На Хмельниччині найчастіше «обчищають» квартири, коли господарі на роботі(ВІДЕО)

На Хмельниччині найчастіше «обчищають» квартири, коли господарі на роботі(ВІДЕО)
Найкращим часом для візиту непроханих гостей до чужої оселі є період з 9:00 до 13:00, коли господарі, знаходяться на роботі, а діти – у школах. За три місяця на Хмельниччині скоєно 95 квартирних крадіжок, з них лише у 37-ми випадках злочинців затримали. Щоб уникнути «відвідин» злодіїв, потрібно вставляти якісні дверні замки та не залишати відчиненими вікна на час своєї відсутності. Правоохоронці вважають, що найкращою охороною для грошей та коштовностей є сигналізація.

 Сучасні квартирні злодії стають ще цинічнішими і вигадують усе нові й нові способи проникнення до чужого житла. Хоча і старими, перевіреними методами користуються із задоволенням. За статистикою, до чужих квартир та будинків зловмисники найчастіше потрапляють підбираючи ключі до вхідних дверей. Таких випадків цього року було 28. Проникають злодії в оселі й за допомогою пошкодження  внутрішнього замка, а також шляхом віджиму металопластикового вікна. Для візиту непроханих гостей найкращий період з 9:00 до 13:00, коли господарі, знаходяться на роботі, а діти – у школах. Професійні злодії роблять свою справу не кваплячись, попередньо впевнившись, що у вибраній ними оселі нікого немає, переконані правоохоронці.  

-       Злочинці ретельно готують до справи, вистежують господарів, дивляться на вікна, двері, - каже оперуповноважений управління карного розшуку УМВС  у Хмельницькій області Ігор Возій. - В більшості випадків це гастролери. Поки один стоїть на вулиці, інші проникають в квартиру.  Сам процес займає до двох хвилин.  Цього часу злочинцям вистачає, аби квартиру «переверти» та знайти потрібні їм речі.

Відео дня
> Цінності та гроші господарі зазвичай зберігають у найдоступніших та «найпопулярніших» місцях: у сервантах, стелажах, серед одягу в шафах, у книжках… Це є найбільшою їхньою помилкою. Втім, для «домушника» не складно відчинити навіть домашній сейф. Правоохоронці кажуть, що злочинці щороку вдосконалюють свої навички, тому там, де не допоможуть двері та решітки, оселю захистять пульти централізованого спостереження та державні охоронці. Встановити такий захист коштуватиме більше двох тисяч гривень, в залежності від метражу будинку, квартири. А щомісячна абонплата становитиме близько 100 гривень.  

-    У квартирі чи будинку встановлять стандартну систему сигналізації, яка підключається до пульту районного відділення охорони.   Можливо встановити автономну сигналізацію. Якщо злодій намагатиметься проникнути через двері або вікно, сигналізація спрацює, - каже заступник начальника управління Державної служби охорони при УМВС України в Хмельницькій області Анатолій Гонгало. – Зараз на Хмельниччині ми обслуговуємо майже 3,5 тисячі помешкань громадян. Наші співробітники неодноразово затримали зловмисників при спробі скоєння крадіжок  «на гарячому». Так, у лютому близько третьої години ночі спрацювала сигналізація у приватному будинку.  Ми злодіїв затримали.  Один із зловмисників був членом родини. В січні близько восьмої вечора затримали 21-річного громадянина, який вже «напаковував» сумки речами власників. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    Не треба розказувати про "засоби сигналізації", треба краще працювати, рідна міліція!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном 20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up