На Хмельниччині судитимуть полісмена за незаконний обшук та побиття чоловіка

На Хмельниччині судитимуть полісмена за незаконний обшук та побиття чоловіка
Фото ілюстративне
  • Працівник поліції перевищив службові повноваження.
  • За це йому доведеться відповісти перед законом.

У січні 2018 року до поліції з одного із сіл Шепетівського району поступило повідомлення про крадіжку продовольчих продуктів з будинку місцевої мешканки. Жінка повідомила ім'я ймовірного злодія. Відтак, оперуповноважений, котрий входив до складу слідчо-оперативної групи, вирішив сам навідатись до його будинку.

"Без наявності законних на те підстав та без дозволу власника він проник на територію домоволодіння, а у подальшому і до сараю, неправомірно провів у ньому обшук, звідки незаконно вилучив предмет злочину. Також оперуповноважений під час перебування разом з господарем наодинці, із застосуванням фізичної сили та спеціального засобу – резинової палки, спричинив йому тілесні ушкодження", - про це повідомили у прокуратурі області.

За фактами перевищення службових повноважень працівником правоохоронного органу та незаконного проведення обшуку відкрили провадження за частиною 2 статті 162 (порушення недоторканості житла) та частиною 2 статті 365 (перевищення службових повноважень працівником правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Обвинувачувальний акт уже направлено для розгляду до Шепетівського міськрайонного суду.

Відео дня

До слова, найвища міра покарання за статтями обвинувачення передбачена ч. 2 ст. 365 КК України – позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Читайте також: Хотів продати арештанту: у працівника хмельницького СІЗО знайшли заборонені речовини 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Аскольд

    Нічого йому не буде. Відмажиться, ще й на роботі поновиться.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up