На Хмельниччині судитимуть працівників "Укроборонпрому". Вони відправили військовим браковані запчастини

На Хмельниччині судитимуть працівників "Укроборонпрому". Вони відправили військовим браковані запчастини
Колаж Стопкор
  • Шестеро службовців разом із двома спільниками завдали збитків на 5,4 мільйонів гривень. 

  • Вони виготовили запчастини непридатні для використання і відправили у військову частину. 

У вівторок, 23 травня, до Хмельницького суду скерували справу проти працівників підприємства «Укроборонпрому». У Бюро економічної безпеки повідомили, що вісьмох осіб підозрююють у закупівлі неякісних запчастин для військової техніки. Запчастини потрапили до підрозділів ЗСУ для виконання бойових завдань.  

Підозрювані розтратили на них 5,4 мільйони гривень державних коштів. У оборудці взяли участь 8 людей — 6 працівників ДК "Укроборонпром" та 2 підприємців.

За повідомленням БЕБ у березні 2022 року працівники "Укроборонпрому" купили у підприємців запчастини для військової техніки. При цьому перерахували кошти двома траншами - на 1,98 мільйона гривень та 3,48 мільйона гривень, додає Стопкор. 

Відео дня

Далі ці запчастини потрапили до однієї з військових частин. Вже на місці бійці ЗСУ побачили, що деталі браковані і використовувати їх неможливо. Вони були неналежної якості і не того типу.

Зазначимо, що у БЕБ не вказують на якому саме підприємстві "Укроборонпрому" сталась оборудка. По всій Україні (включно з окупованими територіями) є більше сотні таких підприємств. Але зазначено, що судитимуть зловмисників у Хмельницькій області. 

Фігурантам оголосили підозри за наступними статтями:

Також у БЕБ повідомили, що арештували майно фігурантів на суму 40 мільйонів гривень, аби відшкодувати збитки, завдані державі.

На офіційній сторінці “Укроборонпрому” у соцмережах опублікували коментар стосовно цієї ситуації. У дописі вказано: “Наживатись на війні — погано”.

— Це вже не перша справа, порушена правоохоронцями за матеріалами, ініціативно скерованими Державним концерном «Укроборонпром». Наше ключове завдання на сьогодні – це нарощувати виробництво необхідних для Сил безпеки та оборони України озброєнь та військової техніки. Тому охочим нажитися на війні не місце на підприємствах Укроборонпрому, – зазначив заступник генерального директора Укроборонпрому з безпеки Роман Забарчук.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (24)
  • Альона Сорочук Пасека

    😡
  • Людмила Мазур

    На гілляку. Самий правильний вирок.
  • Ирина Яковенко

    Всіх підозрілих до вишки
  • Руслан Ісаєв

    Надоїли вже ці хапуги.
    Що знову ніхто незнає,що з ними робити?

keyboard_arrow_up