На Хмельниччині викрили агента Медведчука, — СБУ

На Хмельниччині викрили агента Медведчука, — СБУ
Фото Медведчука з телеграм-каналу Володимира Зеленського
  • В області працювала агентурна мережа.

  • Тут планували створити квазіреспубліку рф.

Нещодавно 215 захисників та захисниць України повернулися додому. Це стало можливим завдяки обміну полоненими між Україною та рф. Нагадаємо, що 200 із них обміняли на кума путіна Віктора Медведчука, хоч у росії раніше заявляли, що в обміні цієї людини не зацікавлені. Перед тим, як віддати Медведчука росіянам, в СБУ провели його ретельний допит та, кажуть, отримали всю необхідну інформацію. 

Так, виконуючий обов’язки голови СБУ Василь Малюк розповів, що під час розслідувань справи Медведчука Служба безпеки України виявила чимало інформації про російські агентурні мережі та зрадників, викрила та затримала їх. Відповідні деталі повідомив Василь Малюк за результатами брифінгу 22 вересня.

Одна із таких агентурних мереж діяла на території Хмельниччини та Івано-Франківщини. Агенти мали зібрати інформацію, та підготувати на території цих двох областей все для створення квазіреспублік рф. Наразі, кажуть в СБУ, фігурантів вже притягнули до відповідальності за ст.109 ККУ info та ув’язнили.

Відео дня

— Також, ми викрили агентурну мережу так званого «Професора», яка діяла в Одеській та Івано-Франківській областях. Агенти займалися збором інформації і передачею її до російських спецслужб. Крім того, можемо згадати затримання «крота» – посадовця Кабінету Міністрів, керівника одного з відділів, який передавав ворогу інформацію, у тому числі секретну. До речі, відносно нього вже є вирок суду – він засуджений до 12 років позбавлення волі, — зазначив очільник СБУ.

Крім того, в СБУ попередили можливе встановлення спеціальних технічних засобів в кулуарах Верховної Ради. росія через своїх агентів хотіла займатися збором інформації безпосередньо серед нардепів. 

Керівник СБУ наголосив, що обмін Медведчука на полонених українців не перешкоджає як подальшому судовому розгляду у провадженнях, де він фігурує, так і ухваленню судових рішень, призначенню покарання та конфіскації арештованого майна.

Нагадаємо, Віктора Медведчука затримали 13 квітня. Йому повідомили про підозру за трьома статтями:

  • ч. 1 ст. 111 (державна зрада)
  • ч. 1 ст. 258-3 (сприяння терористичній організації)
  • ч. 1 ст. 438 (розграбування національних цінностей) Кримінального кодексу України.

До слова, із 215 визволених з полону українців 8 захисників та 1 захисниця повернуться на Хмельниччину. Вони боронили Маріуполь та «Азовсталь» та стали символом незламності.

Дружина одного із них — Богдана Годованюка — навіть не здогадувалася, що невдовзі побачить чоловіка. Того вечора, 21 вересня, вона була шокована телефонною розмовою. Детальніше про це читайте в матеріалі “Привіт, я в Україні”: дружина звільненого з полону “азовця” Надія Годованюк розповіла про розмову з чоловіком

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (21)
  • Сіфтлана Шаповал

    І що змінилося?
  • Читач20

    В раду загляніть , ви со стула впадете , скільки там є агентів ....Хотя не думаю , шо ви про то самі не знаєте ..
  • Елена Лупина

    А чого він нев раші що там непотрібен
  • Pavel Kondrashov

    Туфта. Когось зловили, Заарештували якихось агентів, якась республіка, яка інформація. Марення сивої кобили.

keyboard_arrow_up