На Хмельниччині засудили чоловіка, який зарізав співмешканця сестри

На Хмельниччині засудили чоловіка, який зарізав співмешканця сестри
Фото ілюстративне
  • Вбивство чоловік скоїв на очах у сестри та її малолітнього сина.
  • У суді він запевняв, що так хотів врятувати сестру.

Подія мала місце ввечері 4 серпня 2020 року в одній із квартир у місті Славута. 39-річний чоловік бувши напідпитку, побачив, як співмешканець сестри набирає з ампули в медичний шприц невідому речовину. Знаючи, що той вживав наркотики, він вирішив, що той хоче вколоти їх і сестрі. Він спочатку заперечив тому словесно, а коли очікуваної реакції не було, схопив кухонний ніж і вдарив його в груди. Чоловік помер на місці.

У судовому засіданні свою вину славутчанин у скоєнні інкримінованого злочину визнав частково. Розповів, що він злякався, що той вколе наркотики сестрі. Він запевняв суддів, що вбивати не хотів.

  • "Рідна сестра обвинуваченого, котра разом із малолітнім сином, стала очевидицею подій, пояснила в суді, що попросила чоловіка зробити укол, бо боліли нирки. Проте брат був категорично проти, казав, що краще викликати "швидку". Інцидент тривав близько 10 хв, а потім вона побачила, як поранений співмешканець упав на підлогу. Опісля брат намагався його врятувати", - йдеться у повідомленні пресслужби Хмельницького апеляційного суду.

У підсумку чоловіка визнали винним в умисному вбивстві. Йому призначили покарання у виді 12 років позбавлення волі. Крім того, суд стягнув з нього на користь потерпілої, матері загиблого, 300 тисяч гривень на відшкодування моральної шкоди.

Відео дня
  • "При призначенні покарання суд врахував, що обвинувачений скоїв особливо тяжкий злочин, який призвів до смерті людини, є особою з інвалідністю з дитинства 3-ої групи, перебуває на обліку у лікаря-психіатра та по 2019 рік був на обліку у лікаря-нарколога. З 1996 року неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності, був засуджений, в тому числі та за злочини, пов’язані з посяганням на життя та здоров'я особи", - зазначили у суді.    

Обставинами, що пом’якшують покарання обвинуваченого, суд визнав щире каяття, активне сприяння розслідуванню злочину, такими, що обтяжують, – вчинення злочину особою, що перебуває у стані сп’яніння, та у присутності дитини.   

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up