Незаконне усиновлення в Хмельницькому перинатальному центрі. Що із потерпілою дитиною

Незаконне усиновлення в Хмельницькому перинатальному центрі. Що із потерпілою дитиною
  • Лікарка і ще дві жінки замішані в незаконній схемі усиновлення. 
  • Двом із них вже призначили покарання.
  • Судові засідання стосовно гінеколога Олени Вавринчук ще тривають.
  • Що із потерпілою дитиною?

Ця історія сталася в Хмельницькому минулої осені. Ціла “схема усиновлення” в обхід законодавству розгорнулася в стінах міського перинатального центру. В епіцентрі всіх подій - заступник головного лікаря Олена Вавринчук і ще дві жінки. Одна з яких народжувала, а інша придбала дитину в породіллі за 10 тисяч гривень.

Обидвом жінкам, які замішані в цій справі, суд вже призначив покарання. Детальніше про це можете дізнатися тут.  Судові засідання стосовно лікарки Олени Вавринчук тривають. Чергове відбулося сьогодні, 24 грудня, в міськрайонному суді на Героїв Майдану. 

Дитину вилучили ще восени минулого року

Гінекологу Олені Вавринчук, яка продовжує працювати в міському перинатальному центрі, інкримінують статтю “Торгівля людьми”. Раніше ми вже розповідали про лікарку детальніше. Жінки, які проходили в неї обстеження, поділилися своїм досвідом. Одна з них розповіла, як Олена Вавринчук поставила їй невірний діагноз. Більше про це читайте тут. 

Відео дня

Справу вже передали до суду. Розглядають її в складі трьох суддів. На сьогоднішнє підгтовче засідання з’явилися обвинувачена, її два захисники, два прокурори і представник потерпілої малолітньої дитини. Останнім є начальник відділу опіки та піклування Служби у справах дітей міськради Наталія Лук’янова. 

У суді стали говорити стосовно статусу потерпілої дитини. Прокурор повідомив, що дівчинку Софію було вилучено ще під час досудового розслідування. Подальша доля дитини слідчим не відома. 

У суді говорили про усиновлення потерпілої дитини

Суддя Олександр Піндрак запитав у представника потерпілої, чи Служба у справах дітей міськради може надати відповідь на запит суду стосовно усиновлення дитини. А також про волевиявлення нових батьків дівчинки щодо участі в цьому кримінальному провадженні. Наталія Лук’янова відповіла, що надати таку інформацію можуть виключно суду.

Нагадаємо, більше місяця тому ми відправляли інформаційний запит до Служби у справах дітей ХМР щодо перебування потерпілої дитини. Відповідь на нього не отримали досі. 

Отож, підгтовче засідання перенесли на іншу дату в зв’язку з встановлення статусу потерпілої. Коли запитували щодо цього думку всіх учасників судового процесу, адвокат Олени Вавринчук сказав: “Рішення Хмельницького міськрайонного суду про усиновлення набрало законної сили 27 лютого”. Представник дитини Наталія Лук’янчук цю інформацію в суді не підтвердила. Мовляв, це можливо лише у відповіді на запит суду. 

Ми слідкуватимемо за перебігом подій цієї справи й будемо розповідати вам подробиці. Слідкуйте за оновленнями. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Василь Заболотний

    Люди не тіштеся ілюзіями,нікому нічого не буде! Ворон ворону око не виклюне!
  • Яромій Наталія

    Засудивши лікаря проблема не тішиться. Потрібно боротися з бюрократією в державі .Щоб батьки ,які по якимось обставинам відмовляються від дітей могли на державному рівні законно відати дитину в прийомну сімью .А дитина не буде рости в інтернаті і через неї відмиваються гроші ,а бо ще гірше опиниться на мурсорці .
  • Юрій Украінець

    А що,  на час слідства, пані не була відсторонена від виконання посадових обов'язків?
  • Девіс Хоуел

    Це вже років 12 триває, але постійно все кришують.. нічого там не буде-знову порішають...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up