Хмельницький суд призначив покарання жінці, яка хотіла привласнити чуже немовля

Хмельницький суд призначив покарання жінці, яка хотіла привласнити чуже немовля
Фото ілюстративне
  • Жінка хотіла забрати дитину іншої жінки. Та народжувала під чужим іменем.
  • Незаконна схема “усиновлення” була організована в стінах хмельницького медзакладу. 

Ця історія наробила неабиякого галасу серед хмельничан. Триває вона і донині. 

25-річна жінка  народила дитину у Хмельницькому, але, як виявилося,породілля у перинатальному центрі перебувала під чужим іменем, а свою дитину вона одразу після народження віддала чужим людям.

Відомо, що жінку, яка народжувала, звуть Оксана. Вона завагітніла, коли була на заробітках. А коли Оксана повернулася в Україну, робити аборт було вже запізно. Оксана познайомилася з Аліною — жінкою, яка кілько років безрезультатно лікувалася від безпліддя, і та схотіла усиновити дитину Оксани.

Відео дня

Аліна запропонувала вагітній переїхати до Хмельницького. У період вагітності за Оксаною спостерігала лікар приватної клініки, а щоб уникнути складної процедури усиновлення, жінці запропонували народжувати за підробленими документами. Про це ми писали раніше.

Тривали слідчі дії й вже навесні поліція повідомила про підозру і лікарю-гінекологу Вавринчук, і двом жінкам. 

Як повідомили у Хмельницькому міськрайонному суді 19 листопада, жінці, яка віддала свою дитину, призначили покарання за частиною 3 статті 15 (замах на вчинення злочину), частиною 3 статті 149 ККУ(торгівля людьми).

Як повідомили у пресслужбі суду 1 грудня, Аліні інкримінують вчинення злочинів за рядом статей: частина 3 статті 15 (Замах на злочин), частина 3 статті 149 (торгівля людьми), частина 4 статті 358 (Підроблення документів, печаток…), частина 5 статті 27 (види співучасників), частина 1 статті 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Суд визнав її винною та призначив,  згідно з вказаними статтями ККУ, покарання у виді 5 років позбавлення волі без конфіскації майна та двох штрафів в розмірі 50-ти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 гривень і в розмірі 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 2550 гривень без позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Водночас на підставі статті 75 Кримінального кодексу України жінку звільнили від відбування покарання з випробуванням, встановивши  іспитовий строк терміном на 3 роки.

Судові засідання стосовно іншої фігурантки, заступниці головного лікаря КП «Хмельницький міський перинатальний центр», наразі тривають.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (45)
  • Ulia Stets

    Вона ж її не вкрала,а за згодою відала,а сурогатне материнство що карається законом?Це просто всі і за все хочуть гроші,така у нас держава,правду кажуть ,що Українець Українця в ложці води втопить.А так позбавили ще одного маленького дитяти сімейного щастя.
  • Maria Blyshchyk

    А суррогатное материнство чем не такое дело????Только что по бумагах законно,а схема та же.
  • Лариса Шевчук

    Аліна врятувати цю дитину хотіла. А так, найгірше дитині- дитячий будинок. То кого захищають наші закони?
  • Оля Гарницька

    !!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому 09:01 Постраждала жінка та пошкоджено будинок: наслідки атаки на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up