Оголосили про підозру хмельницькому забудовнику, який не виконав рішення суду

Оголосили про підозру хмельницькому забудовнику, який не виконав рішення суду
  • Біля будівельного майданчика, де зводили третю чергу «IQ Center», стався зсув.

  • Через це відкрили кримінальне провадження та арештували об’єкт.

  • Директор фірми рішення суду не виконав та продовжив роботи.

29 жовтня минулого року мешканці «Набережного кварталу», що на Зарічанській, помітили тріщини на дорозі між їхнім житловим комплексом та сусіднім будмайданчиком. Там саме зводили третю чергу торгового центру «IQ Center». Запланували не тільки торгові точки, а й підземний паркінг. ТЦ виходить фасадом на Зарічанську, його адреса — провулок Нижній Береговий, 1/2.

Згідно із заявою, яка тоді надійшла до поліції від міського управління архітектури, будівельники почали підкопувати підпірну стінку, внаслідок чого й пішли тріщини. Чиновники повідомляли, що є загроза для працівників будівництва та перехожих, що користуються вулицею. Крім того, у разі подальшого руйнування є загроза пошкодження комунікацій.

2 листопада правоохоронці відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 275 info та частиною 2 статті 364 info. 12 листопада об’єкт будівництва був визнаний речовим доказом. Відповідно, також арештований, а роботи на ньому були зупинені. 2 грудня 2021 року суд дав дозвіл слідчим на огляд місця будівництва. У той же період забудовник, ТОВ «В. І. Буд», намагався оскаржити це рішення в апеляційному суді, але невдало. Про це йдеться в ухвалі від 19 січня. 18 лютого міськрайонний суд відмовив забудовнику у скасуванні арешту.

Відео дня

А вже в ухвалі міськрайонного суду 27 липня цього року було зазначено таке:

— …Технічний стан несучих конструкцій нормальний; конструкції у зведеній частині будівлі відповідають проєктно-технічній документації, а також вимогам чинних норм в будівництві; підпірна стіна між існуючим проїздом і стіною паркінгу в задовільному технічному стані; подальше виконання будівельно-монтажних робіт зі зведення будівлі не погіршить стан підпірної стіни та покриття і основи прилеглої території, не спричинить зсувів ґрунту та інших потенційно небезпечних явищ.

Цією ж ухвалою суд скасував арешт будівництва.

Втім, як з’ясувалося, роботи на будівництві не дуже то й припинялися. Слідом за самим будмайданчиком правоохоронці взялися вже за директора фірми-забудовника. Це, за даними системи «YouControl», Дмитро Казмірчук. У прокуратурі Хмельницької області повідомляють, що він не виконав рішення суду й продовжив будівництво. Таке повідомлення розмістили на сайті вчора, 6 жовтня.

На директора відкрили кримінальне провадження через умисне невиконання ухвали суду. Як повідомляють у прокуратурі, йому вже повідомили про підозру.

ТОВ «В. І. Буд» зареєстроване у Хмельницькому в серпні 2019 року. Кінцевим власником та засновником є Любов Матевосян. Основний вид діяльності — будівництво житлових і нежитлових будівель, статутний капітал — 100 тисяч гривень

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up