На Чернелівці за 2,5 мільйони почали будувати нову свердловину. Розповідаємо деталі

На Чернелівці за 2,5 мільйони почали будувати нову свердловину. Розповідаємо деталі
Тут і далі — фото зі сторінки Олександра Новосада у Facebook
  • Свердловина видаватиме 200 кубометрів води на годину.

  • Її будує та ж фірма, що зводить Палац спорту.

На Чернелівському водогоні розпочали будівництво нової свердловини. Її глибина складатиме 60 метрів, а потужність — близько 200 кубометрів на годину. Про це на своїй сторінці у Facebook написав директор комунального підприємства «Хмельницькводоканал» Олександр Новосад. За його словами, цей об’єкт є частиною проєкту з будівництва другої черги Чернелівського водогону.

Прессекретар «Хмельницькводоканал» Анна Помаранська у коментарі журналісту vsim.ua розповіла, що підрядником будівництва свердловини є ТОВ «Будівельний Альянс Груп», а вартість складає майже 2,5 мільйона гривень.

Нагадаємо, що будівництво другої гілки Чернелівського водогону розпочали 2004 року. За 15 років вдалося збудувати 15 кілометрів, а у грудні 2019 року підключили ще 5 кілометрів у районі села Черепова. Наразі стара гілка, яку збудували 1982 року, перебуває у досить поганому стані. Нова ж гілка має продублювати стару, але останню продовжать використовувати й надалі.

Відео дня

Аварії на Чернелівському водогоні останнім часом вже не є частим явищем. Все через те, що нова гілка дублює стару на частині протяжності. За словами колишнього директора «Хмельницькводоканалу» Віталія Кавуна, до початку будівництва другої гілки водогону обласний центр залишався без води щомісяця, а то й частіше. Для завершення будівництва нового водогону потрібно прокласти ще 14 кілометрів труби.

Від грудня 2019 року будівництво водогону не проводили через брак грошей. Про це у коментарі журналісту vsim.ua розповів головний інженер «Хмельницькводоканалу» Станіслав Міхалець. За його словами, роботи відновлять після завершення воєнного стану — об’єкт уже включений до програми «Питна вода України».

Підрядник будівництва, ТОВ «Будівельний Альянс Груп» — це хмельницька компанія, заснована у лютому 2009 року. Керівником та засновником є Іван Крутилко. Він є бізнес-партнером колишнього депутата Хмельницької міськради Андрія Кветка. Основним видом діяльності «Будальянсу» є будівництво житлових і нежитлових будівель, статутний капітал складає понад 24,3 мільйона гривень.

«Будальянс» вже неодноразово вигравав досить дорогі тендери в установ Хмельницької міськради. Серед прикладів — Палац спорту, дитячий садочок та початкова школа на Озерній. Також фірма займається будівництвом нового корпусу Хмельницької обласної дитячої лікарні.

Возможно, это изображение на открытом воздухе

Возможно, это изображение на открытом воздухе

Возможно, это изображение 3 человека и на открытом воздухе

Возможно, это изображение на открытом воздухе

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Юля Паюк

    Криниця. Було  б добре якби ще труби поміняли на нові
  • Валентина Альбертин

    Шо це за свердловина на 60 м.?🤦🤷

    PutnickFree reply Валентина Альбертин

    ну нормально, більше ніж 40 000 за кожен метр, але у 2 рази дешевше ніж прапор ;)
  • Іруся Чернявська

    Молодці 💛💙♥️🖤
  • Руслан Макаров

    Лібше газ або нафту добули.

    PutnickFree reply Руслан Макаров

    нічого ти в бізнесі не розумієш, куб води дорожчий за куб газу!

    ось воно як виходить ;)

keyboard_arrow_up