Онлайн-продавці видурили в красилівчанина більше 100 тисяч гривень

Онлайн-продавці видурили в красилівчанина більше 100 тисяч гривень
  • Чоловік вирішив придбати трактор в мережі Інтернет. 

  • Та коли заплатив гроші — “продавець” зник. 

Кількість інтернет-шахрайств в області не зменшується. Чи не щодня псевдобанкіри чи “продавці” виманюють в людей гроші та зникають. І хоч поліції вже давно застерігає хмельничан бути пильними, купуючи товари в Інтернеті, та кіберзлочинці продовжують наживатися на людях. Так, днями чоловік втратив одразу понад 100 тисяч гривень під час онлайн-шопінгу. Про це повідомляють у поліції. 

Наприкінці січня до поліції звернувся 36-річний мешканець одного із сіл Красилівської тергромади. Чоловік побачив на одному з інтернет-майданчиків оголошення про продаж трактора. Він зв’язався із «продавцем» та домовився про покупку. 

Красилівчанин перерахував понад 100 тисяч гривень невідомому за “покупку” трактора. Але так його і не отримав. А псевдопродавець припинив виходити на зв'язок.

Відео дня

Слідчі за даним фактом відкрили кримінальне провадження. info Але правоохоронці закликають оформлювати замовлення із післяплатою — так шахрай не отримає привабливої можливості зникнути з вашими коштами, не відправивши товар.

— Шахраї можуть бути дуже переконливі і навіть можуть надсилати підроблені фото документів, аби усе виглядало правдоподібно! — додають в поліції. 

Аби вберегтися від шахрайських дій, не перераховуйте кошти  за товари наперед, нікому не повідомляйте особистих даних, отримуйте інформацію з приводу соціальної  допомоги лише на офіційних сайтах міністерств і відомств.

Як не потрапити на гачок аферистів

Поліцейські вкотре закликають громадян бути пильними і ретельно перевіряти інформацію перед тим, як перераховувати кошти чи надавати незнайомцям персональну інформацію:

Проводячи транзакції в мережі, варто пам’ятати про безпеку та конфіденційність даних. Для цього слід дотримуватися базових рекомендацій, аби не потрапити на гачок інтернет-аферистів.

Як захистити свій банківський рахунок:

Які дані про банківську картку не можна повідомляти:

У поліції радять використовувати окрему картку для платежів в інтернеті та встановити на неї ліміт. 

Якщо ж ви постраждали від інтернет-шахрайства, в поліції радять повідомити про це за номером 0 800 505 170 або ж зателефонувати на 102. 

А ви потрапляли на гачок до шахраїв? Діліться розповідями у коментарях. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up