Підробляли довідки для ухилянтів: правоохоронцю та адвокату загрожує до 9 років за гратами

Підробляли довідки для ухилянтів: правоохоронцю та адвокату загрожує до 9 років за гратами
Фото ДБР
  • За фіктивну довідку брати від ухилянтів по 4 тисячі тисяч євро. 

  • А ще батькам винного у смертельній ДТП сина обіцяли для нього “президентське помилування” за 20 тисяч доларів. 

Ще в березні 2023 року у Хмельницькій області викрили двох чоловіків на незаконній діяльності. Правоохоронець та адвокат підробляли довідки чоловікам для виїзду за кордон та обіцяли матері засудженого організувати «президентське помилування». 

Їх викрили коли двоє «клієнтів» ділків із фіктивними довідками волонтерів намагалися виїхати за кордон. Але прикордонники помітили ознаки фіктивності документів. Після цього правоохоронці розпочали розслідування. Нагадаємо, схема діяла таким чином:

  • Відео дня
    /li>

За фальшиві довідки брали по 4 тисячі євро з кожного. Під час слідства викрили ще один злочин “бізнесменів”. Вони обіцяли батькам організувати «президентське помилування» їх сина, який спричинив смертельну ДТП поблизу села Веселівка Хмельницького району у 2021 році. Тоді через зіткнення загинула уся родина – подружжя та їхній 2-річний син. Суд присудив винуватцю 8 років позбавлення волі.

Правоохоронець знав батьків засудженого та запропонував їм звернутися до адвоката. Той нібито мав “допомогти” у «розв'язанні питання». Він запевнив, що за 20 тисяч доларів США організує “президентське помилування” аби чоловік опинився на волі.

В ДБР повідомляють, що вже завершили досудове розслідування. Наразі правоохоронця звільнили зі служби. А обвинувальний акт направили до суду.

За даними правоохоронців, колишній правоохоронець та адвокат обвинувачуються у сприянні незаконному переправленню осіб через державний кордон та шахрайстві (ч. 3 ст. 332, ч. 3 ст. 190 КК України), а експравоохоронець – ще й у підробленні офіційних документів (ч. 3 ст. 358 КК України).

Санкція статей передбачає позбавлення волі на строк до 9 років з конфіскацією майна.

Читайте також: Псевдоволонтер з Хмельниччини продавав авто та “гуманітарку”. Його судитимуть

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Мария Бондар

    Ні разом з тими ухилянтами на передову і усі кошти також на дрони, а не дев'ять рокив.
  • Людмила Кравчук

    Не смішіть!

keyboard_arrow_up