Побив матір до смерті. Подробиці жорстокого вбивства у Кам'янці

Побив матір до смерті. Подробиці жорстокого вбивства у Кам'янці
Ілюстративне фото
  • 50-річний чоловік жив з матір’ю в гуртожитку.

  • Він регулярно напивався та бив жінку.

  • Ввечері під час одного з таких випадків сусіди викликали поліцію та «швидку».

  • Стареньку забрали до лікарні і після надання допомоги повернули додому.

  • Вранці чоловік скрутив їй шию.

У травні цього року у гуртожитку в Кам’янці-Подільському сталося вбивство — 50-річний чоловік позбавив життя свою 86-річну матір. У поліції тоді повідомляли, що 16 травня між ними стався конфлікт — зловмисник побив стареньку. Вранці 17 травня виявили тіло жінки та її вбивцю, який спав п’яний.

Нині ж чоловік отримав вирок. З нього дізнаємося моторошні подробиці вбивства. Рішення Кам’янець-Подільського міськрайонного суду опубліковане у реєстрі.

Про вбивцю, окрім віку, відомо також те, що він розлучений, працював неофіційно, був учасником бойових дій, не судимий. Він мав пенсію, з якою й були пов’язані конфлікти. Коли чоловік отримував гроші, він напивався та бив матір, хоча у тверезому стані доглядав за нею. Сусіди чули сварки регулярно під час отримання пенсії. Часто до них викликали поліцію.

Відео дня

Ввечері 16 травня чоловік знову напився та почав бити матір. Сусіди почули крики, і один із них зайшов до кімнати. Там він побачив, що жінка побита — її обличчя було в крові та синцях. Вона просила забрати її з кімнати. Тому сусіди викликали поліцію та «швидку». Також вони повідомили соціальній працівниці про факт домашнього насильства. Правоохоронцям старенька написала заяву.

Лікарям, які приїхали на виклик, жінка поскаржилася на головні болі та попросила забрати її до лікарні, щоб син її не вбив. У медзакладі лікарі виявили у старенької синці на руках та грудях, при чому як свіжі, так і давні. Лікарям вона також поскаржилася на головний біль. Їй надали медичну допомогу, а оскільки потреби у госпіталізації не було, жінку передали працівникам поліції.

Ті ж доставили її до Кам’янець-Подільського райуправління. Звідти її привезли додому. Поліцейському, який віз її, жінка скаржилася, що у неї все болить і що її б’є син.

Тієї ж ночі чоловік продовжив бити матір. Слідство встановило, що він зламав їй ребра, спричинив крововилив у плевральну порожнину і тотальний крововилив під м’якими тканинами голови, а також численні синці у різних частинах тіла. Зрештою чоловік сильно вдарив матір по голові та скрутив їй шию, від чого вона й померла близько 07:00.

— З прикладанням значної травмуючої сили [обвинувачений] наніс один удар в область голови ОСОБА_7 (загибла — прим. авт.) з подальшим викручуванням та перерозгинанням шиї потерпілої, чим спричинив потерпілій тілесні ушкодження у вигляді закритої спінальної травми: переломо-вивих п’ятого шийного хребця з повним руйнуванням спинного мозку на цьому рівні, які є небезпечними для життя в момент заподіяння, мають ознаки тяжких тілесних ушкоджень і перебувають у прямому причинному зв’язку із настанням смерті ОСОБА_7, — йдеться у вироку суду.

Вранці 17 травня, близько 10:00, в гуртожиток приїхала соціальна працівниця. Вона постукала у двері, але їй ніхто не відчинив. Вона сказала сусідам, і ті відчинили двері. Спершу їй повідомили, що обоє мешканців кімнати сплять, а потім — що жінка мертва. Її син при цьому був п’яний. На його одязі, а також на підлозі та меблях, була кров. Чоловіка відразу ж затримали. У його крові виявили 2,96 проміле алкоголю, що відповідає сильному сп’янінню.

Під час слідства чоловік свою провину не заперечував — сказав, що нічого не пам’ятає, але шкодує про скоєне. Суд призначив йому 9,5 року позбавлення волі.

Сьогодні, 21 серпня, про вирок для чоловіка повідомили у поліції. Їхній виклад не відповідає обставинам, які викладені у судовій справі. Зокрема, правоохоронці зазначають, що конфлікт стався ввечері 16 травня. Чоловік нібито побив стареньку, від чого вона й померла, а тіло знайшли вранці. У поліції не згадують про те, що правоохоронці були у гуртожитку ввечері і що жінку доставляли до лікарні. І так само не згадують про те, що після цього поліцейські фактично привезли стареньку до вбивці.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Алла Цвігун

    За смерть МАТЕРІ + за постійне ЖОРСТОКЕ калічення немічної людини!!! всього 9,5?!

    Чи не пора піднімати планку ?іне

keyboard_arrow_up