Житель Шепетівки намалював символ “Z” на пам’ятнику Островському

Житель Шепетівки намалював символ “Z” на пам’ятнику Островському
Фото з ворожим символом з сайту міста Шепетівка
  • На чоловіка склали протокол за хуліганство.
  • Проте, зазначає він, ворожих намірів не мав.
  • Навпаки, висловлював свою проукраїнську позицію. 

Вчора, 7 червня, надвечір, житель Шепетівки намалював ворожий символ “Z” на пам’ятнику Миколі Островському, що знаходиться в центрі міста. Після чого сів в авто та поїхав геть. 

Поліцейські розшукали горе-художника та виписали йому адмінпротокол за дрібне хуліганство (ст.173 КУпаП). Однак, чоловік заперечив, що ворожих намірів не мав. Ба більше, каже, Микола Островський був комуністом і його пам'ятнику не місце в центрі Шепетівки, повідомляють на сайті міста Шепетівка. 

Сьогодні зранку рашистський символ замалювали. Зараз на його місці просто квадрат. 

Відео дня

Нагадаємо, що пам’ятник Островському в Шепетівці планують демонтувати. Зробити це запланували до 1 липня 2022 року. Після цього його передадуть музею для подальшого зберігання.

Нагадаємо, що Микола Островський — радянський військовий та партійний діяч, був учасником встановлення радянської влади в Україні та боротьби з повстанським рухом. У 20-х роках минулого століття був співробітником Ізяславської ЧК, секретарем окружкому комсомолу в Шепетівці. На його честь ще в 1966 році у Шепетівці звели меморіальний комплекс із музеєм та пам’ятником. Згодом перейменували на Музей пропаганди.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up