Працівник «Хмельницькобленерго» вимагав 100 тисяч гривень хабаря від волонтерки

Працівник «Хмельницькобленерго» вимагав 100 тисяч гривень хабаря від волонтерки
Тут і далі фото УСБУ в Хмельницькій області
  • Він працює на посаді інженера-інспектора. 

  • Гроші просив за те, щоб жінці не виписали штраф через борг за електрику.

В обласному центрі затримали чергового хабарника. Цього разу “на гарячому” попався працівник “Хмельницькобленерго”. Подробиці повідомляють в СБУ. 

Хмельничанка, яка займається волонтерством, мала заборгованість за спожиту електроенергію в орендованому приміщенні. Там вона надавала тимчасовий прихисток для переселенців та готувала продуктові набори для військових на передову.  

Інженер-інспектор обленерго під час чергової енергоінспекції за винагороду пообіцяв їй «скрутити» лічильники і таким чином зменшити обсяги використаної електрики. 

Відео дня

Таким чином волонтерка мала б уникнути штрафу за несплату. В свою чергу інспектор попросив дати йому за це 100 тисяч гривень хабаря. 

— Незважаючи на те, що жінка допомагає армії та переселенцям, він наполегливо вимагав хабар, — пишуть правоохоронці. 

Горе-інспектора затримали одразу після одержання ним коштів. Йому вже повідомили про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального  кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Наразі вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (11)
  • Читач47

    Могла відмовитись від цієї "послуги" і сплатити повністю чи частину боргу. Образилась що інспектор не скрутив лічильники безкоштовно. Як це так. Вона ж волонтер. Електрики закликають вчасно сплачувати із врахуванням того, що збитки через удари ракетами. А ці просто не зійшлися у ціні. Скупий і ще скупіший зустрілись. Якось так.
  • Lilija Makovskaja

    По закону воєнног часу.....
  • Тетяна Заєць

    Коли вони нажируця тими грошима щоб впаяли так щоб другі боялися
  • Оля Павзенюк

    А що це за штрафи? І де взяти такі гроші? В країні війна, шановні. Кожен день гинуть військові і мирні люди. Через день на колінах зі сльозами на очах  зустрічаємо тіла захисників. Чи це якась інша країна?

keyboard_arrow_up