Хмельничанину продали неіснуюче авто за 75 тисяч гривень

  • Дилер, який “продавав” автівку, наполіг на передоплаті.

  • Потерпілий заплатив, однак, машини так і не дочекався. 

Пригода трапилась на Шепетівщині. 46-річний чоловік задумав придбати авто. Він знайшов оголошення про продаж машини за привабливою ціною в інтернеті. 

Шепетівчанин зв’язався з потенційним продавцем та обговорив деталі покупки.  У розмові із "дилером" той запевнив у якості транспортного засобу та наполіг на передоплаті. 

Після того як чоловік перерахував майже 75 тисяч гривень -- зв'язок із продавцем обірвався, а замовлене авто не надійшло, повідомляють у поліції

Відео дня

Наразі за даним фактом триває досудове розслідування.

Правоохоронці закликають не поспішати здійснювати онлайн-оплати, а діяти "холодним розумом".

— Насамперед, перевірте отриману інформацію, адже шахраї зазвичай переконують своїх жертв, розраховуючи на вашу довірливість. Пам'ятайте просте правило: якщо пропозиція настільки хороша, щоб бути правдою, майже завжди це шахрайство, — пояснюють у поліції. 

Як не потрапити на гачок аферистів

Поліцейські вкотре закликають громадян бути пильними і ретельно перевіряти інформацію перед тим, як перераховувати кошти чи надавати незнайомцям персональну інформацію:

Проводячи транзакції в мережі, варто пам’ятати про безпеку та конфіденційність даних. Для цього слід дотримуватися базових рекомендацій, аби не потрапити на гачок інтернет-аферистів.

Як захистити свій банківський рахунок:

Які дані про банківську картку не можна повідомляти:

У поліції радять використовувати окрему картку для платежів в інтернеті та встановити на неї ліміт. 

Якщо ж ви постраждали від інтернет-шахрайства, в поліції радять повідомити про це за номером 0 800 505 170 або ж зателефонувати на 102. 

А ви потрапляли на гачок до шахраїв? Діліться розповідями у коментарях. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up