Радник мера не визнав агресію росії. Хто він та що про нього відомо? (ОНОВЛЕНО)

Радник мера не визнав агресію росії. Хто він та що про нього відомо? (ОНОВЛЕНО)
  • Чоловіка позбавили права обіймати публічні посади на 15 років.

  • Журналіст vsim.ua встановив його ім’я.

1 липня цього року у Хмельницькій обласній прокуратурі повідомили про те, що посадовця з області судитимуть за колабораціонізм. За даними слідства, у квітні цього року в міськраді одного з міст відбувалося засідання виконавчого комітету. Під час нього обговорювали події, які відбуваються в Україні.

Радник міського голови тоді публічно заперечив факт російської агресії проти України. Про яке саме місто йдеться, у прокуратурі тоді не повідомили. Також не зазначили ім’я посадовця. Водночас було вказано, що на нього відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 111-1. На момент публікації повідомлення прокуратури, 1 липня, обвинувальний акт щодо посадовця вже направили до суду.

10 серпня правоохоронці повідомили, що радника міського голови отримав вирок. Документ вже опублікований у реєстрі судових рішень. У ньому не вказано, кого саме засудили, але, ввівши номер справи на порталі «Судова влада України», можна дізнатися, що йдеться про радника міського голови Старокостянтинова Георгія Мудрика.

Відео дня

Як йдеться у вироку, 5 квітня в міській раді Старокостянтинова обговорювали російську агресію в Україні. Один із присутніх сказав, що «війська Російської Федерації здійснюють безчинства, терористичні геноцидні дії на території України».

На це Георгій Мудрик відповів, що «вбивають і ґвалтують український народ не війська Російської Федерації, а наша українська пропаганда!» Надалі він, вже перебуваючи в кабінеті міського голови Миколи Мельничука, підтвердив своє заперечення факту російської агресії.

Під судового розгляду Георгій Мудрик свою провину заперечив та сказав, що розмови, яка відбувалася 5 квітня, він не пам’ятає. Далі цитуємо вирок суду:

— Однак, на його думку, вказані вище свідки його не обмовляють, оскільки сказали правду, але це думка свідків щодо подій у державі. Він не заперечував агресії Російської Федерації, а лише повторив на той час слова президента України, але які саме слова, він на час розгляду справи вже не пам’ятає.

Також у документі зазначено, що після цих подій радник звільнився. Директора газети «Наше місто» Ірина Сапчук у судовому засіданні розповіла, що вранці 5 квітня їй зателефонував Георгій Мудрик та висловив претензії через, те що в газеті вживають слово «рашисти». На його думку, це ображає росіян.

Після цих подій міський голова Микола Мельничук вирішив доповісти про свого радника в СБУ. У своїх листах від 6 та 7 квітня він повідомив про колабораціонізм посадовця, додавши диск із відеозаписом.

Мало того, вдома у Георгія Мудрика провели обшук. При цьому знайшли карту України, де вона була поділена між Росією, Польщею, Угорщиною та Румунією. Також виявили паспорт СРСР, виданий 11 червня 1991 року.

З урахуванням всього цього Георгія Мудрика засудили до 15 років позбавлення права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування або органах, що надають публічні послуги.

Георгій Мудрик у минулому був директором Старокостянтинівського навчально-виховного комплексу. За даними сервісу «YouControl», йдеться про період від жовтня 1997 року до жовтня 2003 року. У 2011-2012 роках Георгій Мудрик був членом громадської ради при Старокостянтинівській міській раді. Там він представляв профспілку працівників ради.

На сайті видання «Starkon.City» є новина про презентацію книги «Почесні імена України. Еліта держави». Її у Старокостянтинівській громаді представляв Георгій Мудрик

— Книга об’ємна, має 373 сторінки. На 98 сторінках — історія України з найдавніших часів і до наших днів. Тут ми знаходимо найважливіші події тисячолітньої історії українських земель, це досить цінний та цікавий матеріал. А далі йдуть розповіді про людей, які своєю працею удостоїлися бути обраними і занесеними до видання. Це керівники великих підприємств, голови територіальних громад, відомі діячі. Приємно говорити, що серед них — міський голова Старокостянтинова Микола Мельничук, — повідомляло видання, цитуючи радника.

Читайте також:

Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” в рамках реалізації грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Валентина Кміта

    ну у нас як завжди- все тайна,що стосується якоїсь вонючої гниди з влади.забрати все майно гниди,переселити кодло цього виродка в сарай,а в його помешкання -евакуїрованих.викинути цю гниду смердячу-мудрика в срану рашу.хай би він здох зрадник.
  • Галина Гаврилюк

    І знову, як завжди , наш гуманізм зашкалює. Погладили по голівці, називається. Дідови вже за 70, і йому до задниці ті публічні посади. А  колабораціонізмом, виходить,  йому і далі можна займатися.
  • Viktor Zavalyuk

    З такими взагалі ніякої розмови, а пару грам чогось металевого.....

keyboard_arrow_up