Сільський голова просив 3 тисячі доларів хабаря за землю в учасника АТО

Сільський голова просив 3 тисячі доларів хабаря за землю в учасника АТО
Колаж vsi./ua
  • Очільник Михайлюцької сільської ради взяв гроші за виділення земельної ділянки. 

  • Своєї вини не визнає та каже, що “подяки не просив”, але від грошей не відмовився, бо розгубився. 

У Шепетівському районі судили голову Михайлюцької сільської громади. Він просив хабар за виділення земельної ділянки учаснику АТО. Йдеться про Богдана Книша. На сайті сільської ради вказано, що він обіймає посаду сільського голови із 2015 року та є головою Михайлюцької громади із листопада 2020-го. 

Скрін з сайту Михайлюцької сільської ради

На початку вересня 2021 року до сільського голови звернувся житель Полонного. Він просив виділити йому 6 гектарів землі начебто для вирощування малини. 

Богдан Книш під час розмови з чоловіком пообіцяв вплинути на депутатів Михайлюцької сільської ради коли буде розглядатись питання про надання тому землі. Натомість просив винагороду в сумі 3000 доларів США. Атовець погодився.

Відео дня

Після цього, 15 вересня, в приміщення сільради чоловік передав голові заяви від його дружини та товариша про виділення 3 земельних ділянок площею 6 гектарів. А вже 28 вересня відбулась сесія. На ній виділили тв 3 земельні ділянки, кожна площею 2 гектари для користування учасника АТО, його дружини та знайомого. 

30 вересня того ж року сільський голова та атовець зустрілися біля приміщення «Епіцентру» у Шепетівці. Учасник АТО отримав три витяги з дозволом на землю. Натомість у автомобілі він передав посадовцю 3 000 доларів США, що згідно з офіційним курсом НБУ станом на 30 вересня 2021 року становить 79 728 гривень.

У суді Книш своєї вини не визнав. Каже коли його попросили надати в користування землю, то погодився, але подяки не просив, бо “у них депресивна громада, тому раді допомогти”. А учасник АТО сам вирішив віддячити. Він поклав у авто посадовця пакет з грішми. 

—  Побачивши у нього пакет, подумав, що там пляшка коньяку. Коли сіли в автомобіль атовець показав йому  (Книшу — ред.) гроші, він зніяковів. Також зазначив, що повідомляв хлопцям, що йому нічого не потрібно, допоможе їм з землею в межах компетенції. Від грошей не відмовився, бо розгубився, однак грошей не вимагав, — йдеться в судовому вироку. 

На суді зазначили, що сільський голова не відмовлявся від контакту із учасником АТО. Ба більше, він його заохочував. Богдана Книша оштрафували на 85 тисяч гривень за зловживання впливом. 

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (12)
  • Anatoliy Slobodian

    ТАК ВАМ І ТРЕБА. ВИ САМІ ОБИРАЄТЕ ТАКУ ВЛАДУ.
  • Жанна Козлюк

    Ще 26000 грн- чистого заробітку, то чого ж не брати хабарі? Клоуни.
  • Olga Zugan

    Таких на передову,і без ніякої тюрми,це виправить таких людей.
  • Оксана Поліщук

    Ну да,розгубився........😄

keyboard_arrow_up