“Справа блогера Сороченка”: як затримували, за що сидів та що йому “світить”

“Справа блогера Сороченка”: як затримували, за що сидів та що йому “світить”
  • Поліція показала відео затримання скандального блогера. 
  • Ми дізналися про його кримінальне минуле.
  • Артура Сороченка можуть покарати не лише за побиття атовця.
  • Він може сісти за діяльність свого YouTube-каналу.

Майже місяць з вуст хмельничан не сходить резонансне відео на якому блогер Артур Сороченко знущається над бійцем ООС. З моменту оприлюднення запису у соцмережах та ЗМІ, громадськість пильно стежила за перебігом даної справи. У встановленні місцезнаходження правопорушника взяли участь десятки правоохоронців, громадські активісти та просто небайдужі українці. 

Спецоперація по затриманню Сороченка

По затриманню скандального блогера правоохоронці розгорнули цілу спецоперацію. В ній були задіяні копи з 5-х областей (Хмельницької, Житомирської, Вінницької, Рівненської та Миколаївської). Почали з дослідження відео, яке публікували у соцмережах та ЗМІ. Встановили потерпілого, відкрили кримінальну справу, взяли дозвіл суду на затримання та моніторили. 

Спіймати Сороченка виявилося не просто. За місцем реєстрації, тобто в Бердичеві, він не проживав. Постійно змінював своє місце перебування та ніде довго не затримувався. 

Відео дня

  • Коли є лише відео, не має жодних звернень, встановити коли це було, де, в який час - не просто. Злочин був резонансним, тому ми намагалися швидше затримати блогера. Сам Сороченко, такий собі громадянин світу. Він щодня виходив  в ефір - стрімив, але при цьому постійно переміщався, - розповів  заступник начальника Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області Вадим Матвійчук.

Над встановленням місцезнаходження блогера працювали детективи, працівники карного розшуку та поліція. Блогер “погорів” на одному з останніх відео, які викладав в інтернеті. Воно було зроблене в Миколаєві. Там в суботу, 17 серпня, Сороченка і спіймали місцеві поліцейські.

Момент затримання правоохоронці виклали на своїй офіційній сторінці. Переглянути його можна на відео.  Попереджаємо, що на записі присутня нецензурна лексика.

Далі Сороченка доставили у Хмельницький. Вчора, 18 серпня, у міськрайонному суді йому обрали запобіжний захід. Його відправили до СІЗО. Однак, незабаром чоловік зможе звідти вийти, внісши заставу в 40 140 гривень. 

В поліції зазначають, що є ще один варіант розвитку подій, за яким Сороченко може сісти надовго. Розповімо про все по порядку. Для початку з’ясуємо, хто такий Артур Сороченко.

Артур Сороченко, ще відомий, як “Малиш”, “Квадрат” та “Турик”. Тричі проходив по криміналу та тричі відбував покарання.  В соцмережах він веде свій блог під назвою “Малиш & Бригада”. В ньому знущається над своїми “колегами” по зоні. Зрозуміло, що не за спасибі. Його два канали в YouTube мають 37 тисяч підписників. А деякі відео набирають по 76 тисяч переглядів. 



Також він часто виходить в прямий ефір з Facebook та Instagram. Має сторінку на російському ресурсі “Вконтакті”. Гроші отримує за те, що в прямому ефірі виконує недитячі забаганки “клієнтів”. Час від часу поїть колишніх засуджених настоянкою глоду, обмазує їх зеленкою або просто розповідає про їх протизаконні пригоди. Полюбляє “общаться с людьми из Москви”, принижувати українських військових та погрожувати бійцям полку “Азов”. 

Кримінальне життя Сороченка

В різний час Артура Сороченка було притягнуто до відповідальності за крадіжку з проникненням у житло (частина 3 статті 185 ККУ), зберігання та незаконне використання холодної і вогнепальної зброї (частина 2 статті 263 ККУ), грабіж (частина 2 статті 186 ККУ). Лише у єдиному реєстрі судових рішень Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області ім’я Артура Сороченка згадується 10 разів. 8 з них пов’язані із криміналом - це вироки суду та апеляції щодо них. Також його притягували за адміністративне правопорушення. За даними судового реєстру він залишив місце дорожньо-транспортної пригоди. Також по криміналу його знають в судах Львівщини та Вінниччини.

Артур Сороченко зарекомендував себе, як злісний правопорушник на волі. В місцях її позбавлення він теж зразковим не був.

“За весь період відбування покарання засуджений пропрацював лише 2-3 місяці. Останнім часом не працює. Має три заохочення. З часу відбування покарання в ..., отримав 6 стягнень, в тому числі тричі поміщався до ДІЗО за грубі порушення режиму відбування покарання. Засуджений має заборгованість по виконавчим листам в сумі 173 220,88 грн, однак ніяких мір для погашення заборгованості не приймає”, - йдеться в ухвалі Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області. 

Наразі Артуром Сороченком займаються хмельницькі правоохоронці. За дії вчинені проти учасника бойових дій на Сході йому інкримінують частину 2 статті 296 ККУ (Хуліганство). Блогеру світить обмеження волі терміном до 5 років або позбавлення волі до 4 років. 

Що ще відомо про скандального блогера

За даними поліції постійного місця роботи Сороченко не має. Однак Youcontrol повідомляє, що він зареєстрований як приватний підприємець і займається роздрібною торгівлею з лотків та на ринках. 

Також, як зазначалося вище в матеріалі, 32-річний чоловік має прибуток від каналу в YouTube. Цей факт підтверджує і поліція. І саме за діяльність цього каналу блогер може сісти надовго. 

Наразі правоохоронці встановлюють усі факти правопорушень зафіксованих на відео. Поліцейським відомо, що учасники “розважальних стрімів” Сороченка йшли на все добровільно за грошову винагороду. 

  • Всі хто фігурує у відео, це не просто люди з вулиці. Всі ці громадяни раніше засуджені, які мають прізвиська, відбували покарання, йшли на це свідомо за гроші. Ми зараз встановлюємо всіх цих осіб. Будемо перевіряти всі факти правопорушень. Ймовірно, за ними будуть відкриті нові кримінальні провадження. Наразі триває слідство з цього питання, - пояснив Вадим Матвійчук.

Якщо достовірність відеоматеріалів підтвердять, Сороченко може відповісти перед законом по кожному з фактів. Про це повідомляють у поліції. 

Нагадаємо, що вчора після того, як Сороченка вивели під конвоєм із судової зали, активісти “Феніксу” вилили на нього сечу із медичних шприців. По даному факту поліція також взялася за розслідування. Наразі допитують свідків та встановлюють учасників. Їх можуть притягнути до кримінальної відповідальності за дрібне хуліганство (стаття 173 ККУ). Вона передбачає покарання у вигляді штрафу в 119 гривень або адмінарешт на 15 діб. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Олександр Симчишин

    Тоді і Щадило також потрібно посадити оскільки на його каналі аналогічні відео із знущанням над людьми за гроші
  • жора букин

    сколько ещё быдла есть ещё
  • Игорь Пирог

    дИтективи...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому 09:01 Постраждала жінка та пошкоджено будинок: наслідки атаки на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up