Справа смертельної ДТП з 11-річною Софійкою: який вирок загрожує турку?

Справа смертельної ДТП з 11-річною Софійкою: який вирок загрожує турку?
  • Громадянина Туреччини судитимуть за смертельну аварію у Хмельницькому.
  • У ДТП на перехресті Старокостянтинівського шосе та Водопровідної загинула 11-річна Софія.
  • Судова тяганина триває. Яке покарання загрожує винуватцеві?

Досі не стоїть крапка у справі скандальної аварії, яка забрала життя 11-річної Софії Чорнобай. Наразі обвинувальний акт стосовно водія вже скерували до суду. Яке йому “світить” покарання?

Нагадаємо, трагедія трапилась 19 жовтня 2019 року. Дівчинка поверталась додому від подруги. На світлофорі на неї відкинуло мотоцикл, який зіткнувся з автомобілем “Mercedes”, внаслідок чого дитина отримала смертельні травми. 

Тоді слідство встановило, що обидва водії їхали з порушеннями правил дорожнього руху, що призвело до ДТП.

Відео дня

У моторошній аварії визнали винним мотоцикліста Сергія Владико і засудили до 6 років ув’язнення з позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки. Чоловік відбуває покарання. Додамо, наразі вирок оскаржується в апеляційному суді. 

У Хмельницькому ж міськрайонному суді обирали запобіжний захід і для іншого учасника ДТП - водія «Mercedes» Токура Абдулазиза. До слова, чоловік втік з країни й тривалий час переховувався. Його оголосили в розшук і наприкінці грудня повернули з Туреччини до Хмельницького і відразу взяли під варту. 

Сьогодні, 24 січня, слідчі скерували обвинувальний акт стосовно турка до суду. За скоєне йому може загрожувати до 8 років в'язниці. Про це повідомили у Секторі комунікації поліції Хмельницької області. 

"Відповідно до частини 2 статті 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило смерть потерпілого) Кримінального кодексу України підозрюваному загрожує до восьми років позбавлення волі", - додають в поліції.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up