Стрілянина у Путіна в Хмельницькому: як триває розслідування

Стрілянина у Путіна в Хмельницькому: як триває розслідування
  • Сталася стрілянина ще у вересні минулого року.

  • Кримінальне провадження закривали та відкривали кілька разів.

  • Ймовірний винуватець уникнув адміністративної відповідальності.

Вранці 3 вересня 2020 року Хмельницький сколихнула новина — на Озерній стріляли у Володимира Путіна. Це сталося близько 10:00 на Панаса Мирного. На той час Володимир Путін був колишнім радником міського голови та колишнім заступником начальника управління ЖКГ Хмельницького.

У коментарі журналісту vsim.ua він тоді розповів, що заїжджав у двір, а назустріч йому виїхав Олександр Сіротін, з яким той був знайомий. Між ними почалася словесна перепалка. Як розповів Путін, його опонент вигукнув «Я тебе навчу жити…», дістав травматичний пістолет та вистрілив у його бік. Однак Сіротін не влучив ні в Путіна, ні в його авто.

Тим часом Олександр Сіротін розповів журналісту vsim.ua, що Путін хотів його побити, після чого йому довелося застосувати зброю. На відео, яке надав Володимир Путін, видно два авто. Вони стали боком один до одного. Судячи з ролика, водії машин розмовляють. Потім з одного з авто висовується рука з пістолетом, а відтак видно постріл. Один із водіїв, ймовірно, Володимир Путін, при цьому відхиляється та намагається прикритися рукою.

Відео дня

Того ж дня, 3 вересня, поліцейські відкрили кримінальне провадження через цю подію. Підстава — порушення частини 4 статті 286, тобто хуліганство із застосуванням зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь приготовленого для тілесних ушкоджень.

З реєстру судових рішень відомо, що провадження кілька разів закривали та відкривали:

Станом на 12 травня 2021 року розслідування тривало. Ми звернулися до пресслужби Хмельницького районного управління поліції, аби дізнатися, чи триває розслідування зараз та чи передали справу до суду. Поки що ми очікуємо відповіді й оприлюднимо її, щойно отримаємо.

Крім того, на Олександра Сіротіна склали адміністративний протокол за статтею 174 КУпАП — стрільба з вогнепальної зброї у населених пунктах та невідведених для цього місцях або з порушенням встановленого порядку. Хмельницький міськрайонний суд 2 березня 2021 року закрив провадження за цією справою через відсутність складу правопорушення.

Володимир Путін оскаржив це рішення в апеляційному суді. Там рішення міськрайонного суду скасували, однак саму справу все ж закрили. Причина — триває розслідування кримінального провадження за тими ж подіями. Про цю справу йшлося вище.

За даними YouControl, Олександр Сіротін є засновником ТОВ «Будлайф-ХМ», приватного підприємства «Будлайф-ХМ» та ТОВ «Давидковецьке». 2015 року він балотувався до Хмельницької районної ради від партії «Свобода».

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач44

    если член у вас маловат значит Путин виноват.....

keyboard_arrow_up