Суд над колишнім іподияконом Слободяном: як відбувається розгляд справи

Суд над колишнім іподияконом Слободяном: як відбувається розгляд справи
  • У хмельницькому суді продовжують слухати справу Ігоря Слободяна. 
  • Колишнього іподиякона обвинувачують у побитті військового Артура Ананьєва.
  • Як відбувається судовий розгляд, на якому етапі і розповіли очевидці?

Сьогодні, 2 листопада, пройшло чергове засідання за фактом побиття військового у соборі на Володимирській. Ось уже понад півроку справу розглядають у міськрайонному суді. 

Нагадаємо, всі ці події відбувались у соборі 2 квітня. Тоді Ананьєв у військовій формі прийшов до храму, який тоді ще був у складі УПЦ. На опублікованому в соцмережах відео було видно, як на нього в приміщенні собору кидається Ігор Слободян і б’є ногами. Згодом військового відтісняють до стіни і тримають кілька людей. Після цього виводять у передпокій храму. Ананьєв падає на підлогу, а Слободян сідає на нього, заважаючи піднятись тому на ноги. Пізніше потерпілого відпускають.

Додамо, що після цього іподиякон Слободян певний час переховувався. Пояснював: боявся за свою безпеку. Його оголосили в розшук. А сам він розповідав, що Ананьєв облив одного зі священнослужителів водою, а потім скинув його з кафедри і порвав одяг. 

Відео дня

Колишньому церковному служителю таки оголосили про підозру та обрали запобіжний захід — особисте зобов’язання.

Судовий розгляд у справі побиття військового продовжується. На сьогоднішнє засідання прийшов обвинувачений Слободян із захисником, а також заслухали одну з прихожанок собору в якості свідка. 

Сам потерпілий Ананьєв не з’явився в судовому залі. Нагадаємо, під час засідання у жовтні його представники повідомили, що він перебуває на службі в ЗСУ. 

Хмельничанка Ірина була очевидицею інциденту в соборі. Каже, є прихожанкою храму і того дня була присутня на літургії. Багато подробиць події вона не змогла пригадати. 

За словами жінки, вона звернула увагу на Артура Ананьєва, коли той зайшов до приміщення собору. Мовляв, в руках у нього була пляшка з водою. Як пригадала свідок на суді, Ананьєв зірвав частину богослужіння.

За її словами, почалось все під час читання євангеліє. Начебто саме Ананьєв в той момент щось вигукнув, а тоді вилив воду на іподиякона на кафедрі. Зі слів хмельничанки, далі почався хаос. 

Прихожани собору намагались вивезти Ананьєва з приміщення. Серед них був й Ігор Слободян. Проте на численні запитання судді жінка точно відповісти не змогла. Мовляв, не пам’ятає, чи Ананьєв чинив опір, що саме говорив в соборі і взагалі як події розвивались далі. Окрім цього, свідок сказала, що не бачила, як Слободян наносив удари Ананьєву. 

Цього разу мали заслухати також інших свідків, але вони не з’явились. Серед них - один з поліцейських. За інформацією прокурора, той наразі звільнився зі служби і виїхав за кордон. 
Також мав говорити і сам обвинувачений Ігор Слободян. Однак екс служитель церкви відповів, що поки не готовий. 

На суді також показали відео, яке надав представник військового Ананьєва. На ролику був зафіксований момент його побиття у храмі. 

Попри заперечення адвоката Слободяна, суд вирішив таки переглянути відеозапис. До слова, ролик такого змісту “гуляв” у соцмережах в квітні одразу після інциденту. На ньому видно те, про що ми розповідали вище. Зокрема, як на Артура Ананьєва кидається Слободян і б’є. Далі його намагаються утримати кілька людей і виводять у передпокій храму. Видно також, як чоловік падає на підлогу.  

Розгляд справи продовжується. На наступному засідання планують заслухати ще одного свідка. Потерпілого Ананьєва, кажуть, викликати наразі немає потреби. 

Наступне судове засідання відбудеться 29 листопада. 

Читайте також:

Зброя, валюта та роспропаганда: що знайшли під час обшуків у секті «АЛЛАТРА»

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Дмитро Сіцінський

    Нууууу.
    Розповідайте.
    Чи це все? Нема чого сказати.
  • Ольга Давиденко

    Чомусь не указані прізвище свідка Ирине котра не помятает чомусь побиття військового?Чі для прихожан МП не гріх казати неправду? На видио все видно!Ганьба!
  • Юрій Гудок

    Цікава ситуація))). Поліцейський звільнився і виїхав з-за кордон))))).

keyboard_arrow_up